/>

SON DAKİKA

İş İnsanı Çetin'den, Şehitler Günü'nde anlamlı hizmet

18 Mart 2021, Perşembe 15:29

     


Aydınlı İş İnsanı Mehmet Çetin, 2008 yılında Mardin’in Derik ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Ayhan Yeşilyol’un isminin yaşatıldığı okula kazandırdığı anıt köşesi, düzenlenen törenle açıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sultanhisar Şehit Ayhan Yeşilyol Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yaptırılan anıt köşesinin açılış törenine, İlçe Kaymakamı Furkan Alpay, İlçe Emniyet Amiri Talet Afşar, İlçe Jandarma Komutanı Ayhan Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Yüksel Yılmazoğlu, Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdinç Güner, İlçe Müftüsü Yakup Şenel, Sultanhisar Şehit Ayhan Yeşilyol Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İrfan Cüneyt Erongan ile okul öğretmen ve öğrencileri, Şehit Aydınyol’un ailesi ve vatandaşlar katıldı.

“BU TÜR HİZMETLERE KATKI VERMEK BİZLERE ONUR VE GURUR VERİYOR”

Şehit Ayhan Yeşilyol Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen törende bir konuşma gerçekleştiren İş İnsanı Mehmet Çetin, kendisinin de Güneydoğu’da askerliğini yaptığını belirterek, “Bu tür hizmetlere katkı vermek bizlere onur ve gurur veriyor. Bizim bölgemiz çok önemli, çünkü Sultanhisar’ın etrafında 20 kilometre döndüğümüzde bunu rahatlıkla anımsanacaktır. Aynı zamanda Aydınoğullarının kızı Sultan’dan almıştır bu ilçe ismini. Yine aynı şekilde İsabeyli İsa Bey’den Umurlu’da Umur Beyden ismini almıştır. Cumhuriyet döneminde de Yenipazar İlçemizi Yörük Ali Efe, Atçalı Kel Mehmet Efe gibi isimlerimiz ve tarihi bu bölgede yatıyor. Geçmişten gelen bu birlikteliğimizi bizler de güçlü bir şekilde yürütebilirsek nu mutlu bizlere. Bunlar para pulla ölçülecek şeyler değildir, parmak izi gibidir. Bunlara layık olabiliyorsak, sizlerin de takdirini alabiliyorsak ne mutlu bizlere. İnşallah birlikteliğimiz, beraberliğimiz hiç aksamadan daha güçlü bir şekilde beton gibi daha iyi yapılarla devam ettiririz. Bunu daha iyi bir yapı haline getirmek dileğiyle” diye konuştu.

“GERÇEKTEN ÇOK ANLAMLI BİR HİZMET OLDU”

Törende Çanakkale Şehitleri ve tüm şehitler için Kuran’ı Kerim okunup İlçe Müftüsü Yakup Şenel tarafından dua edildi. Tören sonrası bir değerlendirme de bulunan İlçe Kaymakamı Furkan Alpay, “Böylesi anlamlı bir günde öncelikle Çanakkale Şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehadete erişmiş şehitlerimizi yad ediyorum. İlçemiz şehitlerinden Ayhan Yeşilyol’un anısına böylesi anlamlı bir katkı sunan Mehmet Çetin’e de teşekkür ediyorum. Gerçekten çok anlamlı bir hizmet oldu” diye konuştu.

“İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ OĞLUMU DA BU VATAN UĞRUNA SEVE SEVE VERİRİM”

Şehit Ayhan Yeşilyol’un babası Masum Yeşilyol, 6 çocuk babası olduğunu ve vatan için diğer çocuklarını da şehit vermeye hazır olduğunu dile getirdi. Baba Yeşilyol, “Benim oğlum Mardin Derik’te 2008 yılında şehit oldu. Devletimiz için her zaman biz varız, gerekirse ikinci, üçüncü oğlumu da bu vatan uğruna seve seve veririm. Allah Mehmet Çetin kardeşimizden de razı olsun. Kendisine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen törenin ardından yine İş İnsanı Mehmet Çetin tarafından hazırlatılan lokma davetlilere ve vatandaşlara dağıtıldı. Sultanhisar Kaymakamı Furkan Alpay, İş İnsanı Mehmet Çetin’e bu anlamlı katkısından dolayı plaket takdim etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler