SON DAKİKA

Bağarası sulama inşaatı çalışmaları devam ediyor

18 Eylül 2018, Salı 12:23

     


Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Aydın’da çalışmalar devam ediyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü,insanların en hayati ihtiyacı olan içme suyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmuş olup, önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” diye konuştu.

2. KISIM İNŞAATIN DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Çalışmaları eden Koçarlı Bağarası Sulaması 2. Kısım İnşaatının tamamlanması, Koçarlı Bağarası Ovası’nda bulunan 146 bin 40 dekarlık zirai arazinin modern borulu sistemle sulanmasının sağlanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Koçarlı Bağarası Sulaması 2. Kısım İnşaatın da toplam ana boru hattı uzunluğu 42 bin 909 metre olup ana boru hattının 5 bin 200 metresi tamamlanmıştır. Ayrıca projenin toplamında CTP boru uzunluğu 123 bin metre olup CTP borunun 11 bin 500 metresi ve toplam HDP boru uzunluğu 297 bin metre olup HDP borunun 45 bin metresi tamamlanmıştır” dedi.

BÖLGE İNSANINA EK GELİR SAĞLANACAK

Koçarlı Bağarası Sulaması 2. Kısım İnşaatın da tamamlandığında ülke ekonomisine yıllık 160 milyon 644 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler