SON DAKİKA

Çerçioğlu temizleyecek Köşger denetleyecek

19 Ağustos 2019, Pazartesi 11:08

     


Kuşadası’nda oluşan moloz çöplüklerini temizleme görevini kanun, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne, denetleme görevini ise Aydın Valiliği’ne veriyor. Buna göre oluşan kötü görüntüyü Aydın Büyükşehir Belediyesi temizleyecek. Yapmazsa Aydın Valiliği yaptırım uygulayacak.

Kuşadası’nda yaşayan vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine gündeme gelen moloz çöplükleri ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama yapılmıştı. Haberi yapan yayın kuruluşu hakkında yasal işlem başlatılacağının da belirtildiği açıklamada, molozların döküldüğü alanların hazineye ait olduğu, temizleme görevinin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğu olmadığı belirtilmişti. Böylelikle belediye topu Aydın Valiliği’ne atmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapma gereği bile olmadığını söyleyen Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun açık olduğunu belirtti.

Kanuna göre oluşan pisliği temizleme sorumluluğu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, kontrol ve denetleme görevi de Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in oluyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

SORUMLULUK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN

Kuşadası’nda kötü görüntüler oluşturan moloz yığınlarını temizleme görevinin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin olduğunu ortaya koyan ilgili kanunun 7. maddesinin, İ bendi şöyle: Sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak çevrenin, tarım alanlarının ve su havzalarının korunmasını sağlamak; ağaçlandırma yapmak; gayrisıhhî iş yerlerini, eğlence yerlerini, halk sağlığına ve çevreye etkisi olan diğer iş yerlerini kentin belirli yerlerinde toplamak; inşaat malzemeleri, hurda depolama alanları ve satış yerlerini, hafriyat toprağı, moloz, kum ve çakıl depolama alanlarını, odun ve kömür satış ve depolama sahalarını belirlemek, bunların taşınmasında çevre kirliliğine meydan vermeyecek tedbirler almak; büyükşehir katı atık yönetim plânını yapmak, yaptırmak; katı atıkların kaynakta toplanması ve aktarma istasyonuna kadar taşınması hariç katı atıkların ve hafriyatın yeniden değerlendirilmesi, depolanması ve bertaraf edilmesine ilişkin hizmetleri yerine getirmek, bu amaçla tesisler kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmek; sanayi ve tıbbî atıklara ilişkin hizmetleri yürütmek, bunun için gerekli tesisleri kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmek; deniz araçlarının atıklarını toplamak, toplatmak, arıtmak ve bununla ilgili gerekli düzenlemeleri yapmak.

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü ve Yönetmeliği’nin 7. Maddesinin, E Bendine göre de, belediyenin yapması gereken bu işlerin kontrolü ve denetim görevi de Aydın Valisi’nin. (ERDAL AYDIN) 







 
Son Eklenen Haberler