SON DAKİKA

LÖSEV’li Çocuklar Yılbaşı Eğlencesiyle Moral Buldu

23 Aralık 2018, Pazar 22:03

     


Manisa’da çeşitli hastanelerde gördükleri tedaviler ile kanseri atlatan 28 çocuk LÖSEV İzmir Şubesi tarafından düzenlenen yılbaşı etkinliği ile gönüllerince eğlenerek moral buldular.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Lösemili Çocuklar Vakfı(LÖSEV) İzmir Şubesi tarafından Manisa’da düzenlenen yılbaşı etkinliğiyle çeşitli hastanelerde tedavi gördükten sonra kanseri atlatan 28 çocuk yeni yıla erken girdi. Manisa Öğretmenevi’nde düzenlenen yılbaşı eğlencesine kanseri atlatmış çocukların yanı sıra anneleri ve LÖSEV gönüllü gençleri de katıldı.

Azimleri ve bulunan iliklerin nakliyle kanseri yenmeyi başaran minik çocuklar LÖSEV’e bağlı 6 gönülle genç ve palyaçolar eşliğinde gönüllerinde eğlendiler. Seslendirilen şarkılar bir taraftan eşlik eden minik çocuklar, bir taraftan da anneleri ile birlikte piste dans etti. Etkinliğe katılan kimi anneler ise anı ölümsüzleştirmek için çocuklarının eğlencelerini cep telefonlarıyla kayıt altına aldı.

LÖSEV Sosyal Hizmetler Birimi Sorumlusu Nur Saygınar, yılbaşı eğlencesinin ailelerden gelen talep üzerine düzenlendiğini belirterek, amaçlarının kanseri yenmiş çocuklara ve ailelerine moral vermek olduğunu ifade etti. Saygınar, “Amacımız lösemiyi yenmiş, kanseri atlatmış çocuklarımızla birlikte yeni yılın gelişini hep birlikte kutlamak. Onlara bir nebze olsun tedavilerini, kanser sürecini unutturmak istedik. Kanseri atlatmış çocuğumuz aileleriyle birlikte bu etkinliğe katıldı. Gençlik komitemiz ve gönüllülerimizde bu etkinlikte yer aldı. LÖSEV’in önemli iki kutsal kısmı vardır. Birincisi aileler, ikincisi gönüllülerdir. Hepimiz bu etkinlikte bir araya gelerek gönlümüzce eğlendik’’ dedi.

Türkiye genelinde LÖSEV’e kayıtlı yaklaşık 35 bin çocuğun bulunduğunu ifade eden Saygınar, kimisinin tedavi aşamasında ve ilik nakli beklediğini belirterek, vatandaşları gönüllü bağışçı olmaya davet etti.

Yılbaşı etkinliğinin düzenlenmesine destek veren LÖSEV’li annelerden Özlem Mertkul, 11 ay önce oğluna yapılan ilik nakli ile kanseri yendiklerini ifade ederek, “Manisa’da ilk defa LÖSEV’li çocuklarımız için böyle bir etkinlik düzenleniyor. Çocuklarımız ve aileleri düzenlenen etkinlikten dolayı çok mutlu oldular. Böylece tedavi süresi boyunca yaşadıkları stresten bir gün olsa da uzaklaşmış oldular’’ diye konuştu.

Düzenlenen yılbaşı eğlencesinde ayrıca 28 çocuğa yılbaşı hediyeleri de verildi. (İLKER KILIÇASLAN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler