SON DAKİKA

Sarıkamış Şehitlerini Anmak İçin Spil’in Zirvesine Yürüdüler

23 Aralık 2018, Pazar 22:05

     


Genel Merkezi Manisa’da bulunan Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından Sarıkamış Şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüşe 21 STK destek verdi. Yürüyüşün sonunda 1517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı’nın zirvesinde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği Genel merkezi tarafından organize edilen yürüyüşe Manisalı 21 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Yüzlerce sivil toplum kuruluşu üyesinin destek verdiği yürüyüş öncesi bir açıklama yapan derneğin kurucu Genel Başkanı Öztürk Demir, “Bugün 23 Aralık. Sarıkamış Harektaının başlama tarihi dündü. Biz bugün Allahuekber Dağlarına çıkar gibi, Spil Dağına yürüyüş yapacağız. Yaklaşık 21 STK ile beraber Spil Dağında bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüşün amacı Sarıkamış’ta yaşanan o dramı, o acıyı, askerlerimizin, şehitlerimizin yaşamış oldukları o günü bir nebze olsun yaşamak ve anlayabilmek için buradayız. Faik Çavuşun dediği gibi yanımızdaki arkadaşlarımızı göremeden yürüdük. Onlar arkamıza bakmadan yürüdük çünkü hepsi donarak şehit oldu. Biz de o günü anmak için bugün Spil Dağındayız.” dedi.

Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüş 1517 metre yüksekliğindeki Spil Dağının zirvesinde son buldu. Katılımcılar, Türk Bayrağı açıp saygı duruşunda bulunarak hep bir ağızdan istiklal Marşı okundu. (İLKER KILIÇASLAN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler