SON DAKİKA

“Herkes tuttuğu işin ucundan kendi menfaatini kurtarmaya çalışıyor”

26 Nisan 2022, Salı 10:24

     


Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programına, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı ve Gazeteci Serhan Seyhan konuk oldu. Aydın'daki güncel durumlara dair değerlendirmelerde bulunan Seyhan. “Herkes tuttuğu işin ucundan kendi menfaatini kurtarmaya çalışıyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Seyhan, “Ben bu şehirde 6 senedir bir mücadele veriyorum. O mücadele de Aydın’da yerel kaynakların, kamu bütçesinin usulsüzlük ve yolsuzluk gibi durumlarla hiç edildiğini düşünüyorum. Bunlarla ilgili şikayetlerde bulunuyorum, ifadeler veriyorum, birçok kez yargılandım. Hakkımda 400’e yakın suç duyurusunda bulunulmuş. Kamuoyunda arkamda birilerinin olduğu iddia ediliyor. Özellikle Milletvekili Sayın Mustafa Savaş. Benim onunla birlikte hareket ettiğimi, onun danışmanlığını yaptığımı iddia ediyorlar. Beni isyana götüren en büyük gerekçelerden biri bu. Eğer ben birisinin adına bir şey yapıyor olsaydım zaten hiçbiriniz bana yanaşamazdınız ki? Maddi, manevi, hukuki hayatımın hiçbir alanında zorluk yaşamazdım. Birisi için bir şey yapıyor olsaydım o kişi Özlem Çerçioğlu olurdu. Ben Sayın Çerçioğlu’nu şu an savunan ya da savunmayan pek çok kişiden daha önce tanıyordum onu. Bizim ön planda olduğumuz, onlara göre makbul adam olarak kabul edildiğimiz zamanlarda Özlem Çerçioğlu’nun yanına yaklaşamayanlar, bugün arkamızdan atıp tutuyorlar. Milletvekillerinin de çıkıp ağızlarını bıçak açtığını gören olmadı. Sen Aydın Milletvekiliysen, Aydın halkının kaynaklarını korumakla mükellefsin. Sonuçta insanlar seni bu yüzden geçti” dedi.

“CEZALANDIRILMASININ TALEP EDİLDİĞİNİ DUYDUK”

Seyhan, “2013 yılında yapılmış atkı bere ve o dönemde yapılmış imar tadilatlarından dolayı Özlem Çerçioğlu’nun da sanık olarak yargılandığı bir dava var. Bu dava 8 yıl sonra yerel mahkemede sonuca yaklaştı. Bugün mütalaası verildiği düşünülüyor. Mütalaada çok net olmamakla birlikte görevi kötüye kullanmaktan cezalandırılmasının talep edildiğini duyduk. Bu teyit edilmiş bir bilgi değil. Fakat atkı bere veya benzer imar tadilatı dosyalarında suç işleyen ya da suç işlediği düşünülen birinin yargılaması yerel mahkemeye anca geliyor. Herkes tuttuğu işin ucundan kendi menfaatini kurtarmaya çalışıyor” diye konuştu.

“EĞER KORKSAYDIM EVİMİN ÖNÜNDE DARP EDİLDİĞİMDE KORKARDIM”

Seyhan, “Bizim isyanımızı gören var mı? Aydın halkının isyanımızı görmesi benim için çok önemli. Sosyal medya üzerinden ‘Seni korkuttular mı? Satın mı aldılar?’ şeklinde mesaj yazanlar olmuş. Sizlerin korkma hakkı var ve bu konularda ağzınızı açmadınız. Dediğiniz gibi korkmuş olsaydım yine de bu benim en doğal hakkım Ben vatandaş değil miyim? Benim de korkma hakkım var. Ama ben korkmuyorum. Böyle bir durum söz konusu olsa gelip de burada konuşmam. Eğer korksaydım evimin önünde darp edildiğimde korkardım. ASKİ’ye ait bir araçtan inen şahısların beni darp ettiğine dair görüntüler mevcut. Ben bu görüntüleri Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey bürokrat ve Belediye Başkan Vekili olan kişiye attım. ‘Bana saldıracaksanız karşıdan gelin’ dedim. Evine giren adama arkadan saldırmak dünyanın neresinde olursa olsun haince ve alçakçadır. Çünkü benim düşmandan korkum yok. Yüzüme gelse en azından kim olduğunu bilirdim. Ben yaptığım hiçbir şeyi saklamadım. Birçok kez sahte hesaplardan saldırdığım şeklinde suçlamalarda bulundular. ,Fakat ben zaten her yerde açıkça konuşuyorum. Neden sahte hesaplardan yazma gereği duyayım? Mustafa Ezici isimli bir adam Emniyet’te ifade vermiş. ‘Osmanlı Torunu’ isimli bir hesap vardı. Haşmet Aysan ve bazı yargı bürokratlarına hakaret ediyordu. Bunu n karşılığında Özlem Çerçioğlu 500 bin lira verdi’ demiş. Ayrıca Ayşe Arman’ın Aydın’da gerçekleşen röportajı için 300 bin lira ödendiğine dair ifadelerin yer aldığı konuşmalar da mevcut. Bu iddialar 2-3 senedir ortada ve kimse bir açıklama yapmıyor. Doğru ya da yalan hiçbir şey denmiyor” dedi. (MEHMET AYDIN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler