SON DAKİKA

Burnundan çıkan şey şoke etti

28 Şubat 2019, Perşembe 11:29

     


Çine'de yaşayan Süleyman Çetin, yıllardır nefes almakta güçlük çekti. Bugüne kadar hangi doktora gittiyse derdine çare bulamayan Çetin'in burnundan çıkan şey şok etkisi yarattı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Çine'de yaşayan Süleyman Çetin, yıllarca nefes almakta güçlük çekiyordu. Bugüne kadar birçok kez doktora başvurdu ancak rahatsızlığına bir çözüm bulamadı. Çetin, aradığı çareyi Çine Devlet Hastanesi'nde buldu. Çine Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 7 aydır görev yapan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doktor Ozan Barutçu, nadir görülen bir vakayla karşılaştı. Çetin'in çocukluk döneminden bu yana sağ burun deliğinden nefes alamamasına sebep olan şeyin bir tükenmez kalemde bulunan plastik tapa olduğu saptandı. Zamanla taşlaşan ve burun etiyle bütünleşen plastik cisim başarılı bir operasyonla alındı.

"NEREDEYSE İMKANSIZ BİR BÖLGE"

Meslek hayatında ilk kez böyle bir olaya tanıklık ettiğini ifade eden Doktor Barutçu, "Hastanın muayenesi ve çekilen tomografi sonucunda burunla geniz bölgesi (Nazofarenks) bileşkesinde sağ burun pasajını tamamen tıkayan, saptanması oldukça güç yerde olan ve çevresi tamamen taşlaşmış yabancı cisimle uyumlu kitle saptandı. Bunun üzerine hastaya lokal aneztezi altında yapılan endoskopiyle yabancı cisim tamamen çıkarıldı. Buruna yabancı cisim kaçmasıyla bebeklik ve çocukluk çağında oldukça sık karşılaşıyoruz. Erişkin hastalardaysa neredeyse hiç karşılaşmıyoruz. Fakat bu hastamızda muhtemelen bu yabancı cisim kendisinin de farkında olmadığı bebeklik döneminde sağ burun deliği ve geniz bölgesi bileşkesinde sıkıştı. Muayeneyle görülmesi neredeyse imkansız olan bir bölgede saptadık. Hastanın burun deliğindeki yabancı cismi tamamıyla çıkararak hastanın uzun süre sonra burundan nefes almasını sağladık." diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler