SON DAKİKA

Ödemiş'te Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi açıldı

29 Ekim 2018, Pazartesi 16:20

     


İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, 'Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi'nin açılışı yapıldı. 1500'ün üzerinde oyuncağın yer aldığı sergi, kalıcı olarak ilçede hizmet verecek.

Ödemiş Belediyesi, Emmioğlu Mahallesi Gençlik Caddesi'ndeki 2 katlı bir binayı restore ettirip, 'Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi' açtı. Ödemişli folklor araştırmacısı İzzet Kocadağ öncülüğünde hazırlanan ve ilçede kalıcı olarak hizmet verecek sergide, 1500'den fazla oyuncağa yer verildi. Serginin açılışı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında törenle yapıldı. Açılış törenine Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve eşi Nevin Badem, ilçe protokolü, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Sergide, katılımcılara oyuncaklar hakkında bilgiler verildi.

Törende konuşan AK Partili Ödemiş Belediye Başkan Mahmut Badem, "Geçmişte yer alan, bizlerin ve hatta dedelerimizin çocukluklarında olan oyuncakların gelecek nesillere aktarmak amacıyla böyle bir sergi düzenledik. Sergide 1500'den fazla oyuncak yer alıyor. Serginin açıldığı yer olarak eski Ödemiş'in bulunduğu bölge. Arasta, Yıldız Kent Müzesi, Bedia Akartürk Müzesi gibi tarihi binaların arasında yer alıyor. Böyle tarihi mekanları koruyarak, değerlendirmeye özen gösteriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Dayıoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri kurdelesini keserek sergiyi açtı. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler