Çerçioğlu, Çine’deki tesislerin boşaltılmasını istedi
31 Mart 2026, Salı 23:06| Tweet | ||
|
||
Çine Enver Salih Dinçer Sosyal Tesisleri’nin 7 Nisan Salı gününe kadar boşaltılması talebini içeren, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu imzalı yazı, Çine Kaymakamlığı’na iletildi. Bu talep ilçede kaosa neden olurken, özellikle Nisan ayı içerisinde düğün ve cemiyet yapacak vatandaşları isyan ettirdi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce Çine Belediyesi’ne tahsis ettiği Enver Salih Dinçer Havuzlu Sosyal Tesisleri’ni geri istemesi ilçede tepkilere yol açtı. Tesislerin Çine Belediyesi tarafından sezon sonuna kadar 100’e yakın cemiyet sahibine kiralandığı öğrenildi. Kararın ardından konuşan vatandaşlar, uygulamayı “yanlış” ve “haksız” olarak nitelendirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin bu girişimi, sezon boyunca bu tesislerde düğün yapacak cemiyet sahiplerini kara kara düşündürdü.
Tesisleri aktif olarak kullandıklarını belirten vatandaşlar, alınan kararın hem sosyal hayatı hem de planlanan organizasyonları olumsuz etkileyeceğini ifade etti. Özellikle düğün hazırlığı yapan bazı vatandaşlar, yaşanacak mağduriyete dikkat çekti.
Bir vatandaş, aylar öncesinden rezervasyon yaptırdığını belirterek, “Nisan ayında düğünüm var. Bu karar uygulanırsa mağduriyetimi kim karşılayacak? Bunun cevabını istiyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.
Vatandaşlar, söz konusu tesislerin sadece bir düğün salonu olmadığını, aynı zamanda çocuklar ve aileler için önemli bir sosyal alan olduğunu vurguladı. Yaz aylarında yüzme havuzunda eğitim alan çocukların bu imkândan mahrum bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, tesislerin ilçe için büyük bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
Kararın geri çekilmesini isteyen vatandaşlar, “Bu tesisler Çinelinin. Yıllardır burada hizmet veriyor. Çine’nin malı Çine’de kalmalı” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi.
Bazı vatandaşlar ise kararın gerekçesini sorgulayarak, “Başka ilçelerde benzer uygulamalar yapılmazken Çine’de böyle bir adım atılması kabul edilemez” diyerek duruma tepki gösterdi.
İlçe halkı, sosyal tesislerin mevcut haliyle Çine Belediyesi tarafından işletilmeye devam etmesini isterken, alınan kararın yeniden gözden geçirilmesini talep ediyor.
Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak ise uygulamanın kasıtlı olduğuna dikkat çekti. Başkan Kıvrak, özellikle cemiyet yapacak vatandaşların mağdur olmaması adına Aydın İdare Mahkemesi’ne ‘yürütmeyi durdurma’ talebinde bulunduklarını ifade etti.
HABER VİDEOLARI

Aydın’da yaşayan 48 yaşındaki Kadriye Özcan Topbaş’ın eğitim azmi

Aydın Belediye eski Başkanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hüseyin Aksu,

Aydın’da yaşayan Yahya Kardaş, hem ailesinin hem de sülalesinin ilk üniversite

Aydın’da toplu taşıma ücretlerinde değişikliğe gidildi. Büyükşehir

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan 2. Sanayi Sitesi’nde yaklaşık

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet vermeye başlayan Hayal Kahvesi, kafe

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin Kurban Bayramı

Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), radyo ve televizyon yayıncılarının

Aydın’ın Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen

Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkan Adayı Ömer Altuntaş,

Aydın’ın Efeler ilçesi Girne Mahallesi’nde faaliyet gösteren

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Yemişendere Mahallesi, bu yıl ilk kez

Aydın’ın Efeler ilçesinde 3 şube ile İncirliova ve Nazilli'de de

Aydın Eczacı Odası, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü’nün 187’nci

Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğrafçılık

Aydın’ın Efeler ilçesinde park ettiği tırında kahvaltı hazırlayan 46

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, kamuoyunda tartışma oluşturan “1 liralık

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer,

Aydın’da farklı sanat dallarında hazırlanan el emeği eserler, sanatseverlerin

Kadınların ekonomik hayatta daha aktif rol almasını hedefleyen “Kadın Gücüyle

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde

Türkiye’nin gündemine oturan kıtalararası balistik füze “Yıldırımhan”

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı, tiyatro dünyasının

Aydın’ın Efeler ilçesinde petshop işletmecisi Gökay Başar ile kedi

Pazarlarda domates fiyatları günden güne yükselirken, esnaf artışın

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Hacıhamzalar Mahallesi’nde

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Gündoğan, Telif Hakları Genel Müdürü Erkin

Aydın Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Medinova Hastanesi’nde

Aydın'ın Çine ilçesinde uzun yıllara dayanan kasaplık tecrübesiyle

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu kapsamında düzenlenen 61. yılın 2.

Kahve sektörünün son yıllarda hızla büyümesiyle birlikte

Sağlık alanında bilinçlendirmeye yönelik önemli konuların ele alındığı

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan “Uzmanına Sor” programında

Aydın’ın Efeler ilçesinde 18 yıldır esnaflık yapan oto boya ustası Yakup

Aydın’ın Çine ilçesinde çocuklar ile ailelerin birlikte







