SON DAKİKA

Bademli'de Tiyatro Günleri coşkusu

6 Eylül 2018, Perşembe 11:53

     


İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Bademli Mahallesi, tiyatroyla şenlendi. Bu yıl ilk kez düzenlenen Bademli Tiyatro Günleri'nin açılışı, halkın yoğun katılımıyla yapıldı.

Etkinliğin açılışı için Bademli Köprüsü'nde toplanan mahalle halkı, konuklar ve ev kadınlarından oluşan halk oyunları ekibi Türk bayrağı eşliğinde kortej yürüyüşü yaptı.

Eski Zeytinyağı Fabrikasında sona eren yürüyüş sonrası, çocuklar sanata ilişkin dileklerini kağıtlara yazıp fabrikadaki zeytinyağı küplerine attı.

Bademli Muhtarı Neslihan Kutlu Maraş, yaptığı konuşmada, Bademli Tiyatro Günleri'nin ilkini gerçekleştirdiklerini ve her yıl daha kapsamlı hale getirerek sürdürmeyi istediklerini belirterek, "Amacımız sanatı, tiyatroyu köyümüze kadar getirebilmekti. Çocuklarımıza örnek olup onlara sanatı daha yakından tanıtarak bu yolda ilerlemeyi hedefliyoruz." dedi.

Bademli Meydanı'nda toplanan izleyiciler, halk oyunu ekibinin gösterisinin ardından Tiyatro Hemhal Topluluğunca sahnelenen Latife Tekin'in "Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit" adlı romanından uyarlanmış oyunu izledi.

Bademli Tiyatro Günleri, atölye çalışmaları ve oyun sahnelemeleriyle 9 Eylül'e kadar devam edecek.n (AA)







 
Son Eklenen Haberler