SON DAKİKA

Depremin şiiri yazıldı

8 Şubat 2019, Cuma 20:40

     


Şair Mustafa Şahin, Van’da yaşanan ve yüzlerce insanın yaşamını kaybettiği yıkıcı depremi şiirlerine taşıdı. Şahin yaşanan acıları ‘Deprem’ adlı şiir kitabındaki mısralara yansıttı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Van ve Erciş'i kapsayan iki yıkıcı depremde 644 kişi yaşamını yitirmiş, binlerce kişide yaralanmıştı. On binlerce kişi ise evsiz yurtsuz kalmıştı. Yaşanan acı ve dram, şiirlere yansıdı. Şair Mustafa Şahin, depreme ilişkin yazdığı şiirleri kitaplaştırdı. "Deprem" ismini verdiği kitapta şiirlerin hemen hemen tamamı Van depremi üzerine.

O gün yaşanan acılar ve tarifi olmayan izleri şiirlere döktüğünü dile getiren şair Şahin, "O gün yaşadıklarımı ve gördüklerimi ve tanık olduğum acıları şiirleştirdim. Şiirlerimi 'Deprem' adı altındaki şiir kitabında topladım" dedi.

“O ANI HİÇ UNUTAMIYORUM”

Çöken binaların altında kurtarılmayı bekleyen insanların çığlıklarının kulaklarında hala yankılandığını vurgulayan Şahin, "Onlar şimdi yaşamıyor. Biz her gün depremin bırakmış olduğu acıyı tekrar yaşıyoruz. O anı hiç unutamıyorum" diye konuştu. (ÇAĞLAR HATİPOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler