SON DAKİKA

Foça'da festival coşkusu

10 Eylül 2018, Pazartesi 18:03

     


İzmir'in Foça ilçesinde, bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Foça Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali, rekli görüntülere sahne oldu.

Foça Belediyesi tarafından 10-12 Eylül tarihmleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası Foça Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali, Foçalı balıkçıların Foça Demokrasi Meydanı ve Yeni Foça Meydanı'nda tekne bakım ve onarımını yapmasıyla başladı. Etkinliklerin ilk gününde, graffitinin Türkiye'deki ilk temsilcilerinden biri olan Gölge Artizm, Foça Balık Hali'nin yan duvarına, 'kıyı balıkçılığı' temalı duvar resmi çizimi yaptı. CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da balıkçılar ve Gölge Artizm'in çalışmalarını bir süre izledi.

Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde etkinlikler, Foça Yelken ve İhtisas Kulübü ve Yeni Foça Windsurf ve Yelken Spor Kulübü'nün Foça Limanı ve Yeni Foça Limanı'daki yelken ve sörf gösterileri ile devam etti. Ardından Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde, Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF-Türkiye) fotoğraf sergisi açılışı yapılıp, Yaban Hayatı Uzmanı Veteriner Hekim Ahmet Emre Kütükçü'nün konuşmacı olduğu, 'Yaban Hayvanlarına İlk Yardım Eğitimi' konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Saatler 13.00'ü gösterdiğinde ise Foça Belediyesi Yeni Foça Hizmet Binası önündeki balık ekmek mangal partisi yapıldı. Belediye Başkanı Gökhün Demirağ, Belediye Meclisi üyeleri ile Foçalılar ve festivale katılan tatilcilere balık ekmek dağıttı. Festivale Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan konuk olarak katılan Arion Halk Oyunları ekibi, Menemen Ticaret Odası Halk Oyunları ekibi ve Foça Belediyesi Halk Oyunları ekibinin sunduğu gösteriler festivale renk katarken, coşkuyu da arttırdı. Çekilen dostluk halayına vatandaşlar da katıldı.

Festivalin ilk günü Cumhuriyet Meydanı'ndaki Ezgi'nin Günlüğü, Yeni Foça'da

Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun vereceği konserler ile sona erecek. Her iki konser de saat 21.00'de başlayacak. Yeni Foça'daki konser Foça Belediyesi Yeni Foça Hizmet Binası önünde gerçekleştirilecek. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler