SON DAKİKA

Oyuk Festivali 15 bin kişiyi ağırladı

10 Eylül 2018, Pazartesi 12:32

     


İzmir'in Urla ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Barbaros Oyuk Festivali'ni 3 gün boyunca 15 bin kişi ziyaret etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Barbaros Oyuk Festivali, bu yıl birbirinden güzel sergileri, sokak müziği, ziyaretçilerin yerel yemekleri tattıkları Çatkapı evleri ve çocuklara yönelik hazırlanan Çocuklarla Oyuklar etkinliği ile misafirlerine hoş vakit geçirebilecekleri bir ortamı sağladı. Köy imecesi ile hazırlanan, Urla Kaymakamlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Batı Urla Köyleri Derneği tarafından desteklenen Festival, kırsal kalkınmaya model teşkil etti. İzmirlileri, bu yıl ilk defa 'Oyuklar Canlanıyor' adlı bir projeyle festivale davet eden köylüler beklediklerinden fazla ilgi karşılaştı. Hazırlıklarını tamamlayan köylüler, 'oyuk' denilen korkulukların tarlalardan köye gelişlerini sembolize eden bir gösteriye de imza attı.

Üç gün süren festivale tur operatörlerinin ilgisi de hayli fazlaydı. Özellikle haftasonu kültür turlarıyla köye gelen ziyaretçiler keyifli vakit geçirdiler. Ressan Gülfem Kessler'in 'Tabiyet,Tabiat ve Tahribat', Mimas Sanat Evi'nin düzenlediği 'Gelenekselden Evrensele', Belkıs Ersan Yaka'nın 'Yaşayan Barbaros' Keçeden Figürler, Eda Kara İkizoğlu'nun 'Afhoroz' Derya Tecimer'in 'Balkabağı Rüyası' sergileri ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılatı. Seydiye Yılmaz ve 10 kursiyerinin seramikten yaptığı oyuk yorumları ise 'Sırlı Bahçedeki Oyuklar' sergisinde ziyaretçilerle buluştu.

EN GÜZEL OYUKLAR SEÇİLDİ

Barbaroslu Oyuklar ve Konuk Oyuklar olmak üzere iki kategoride düzenlenen oyuk yarışmasında ise Bararoslu Oyuklar kategorisinde Ceylan Caner birinci, Esen Tan ikinci ve Melih Tan üçüncü oldu. Konuk Oyuklarda ise Karaburun Üreten Eller Derneği birinci, Saadet Sözer ikinci ve Banu Aksoy üçüncü oldu. Festival Komitesi Başkanı Demet Küçükkayalar, "Festivalimizi, tarımsal ve el işi üretime dikkat çekmek ve geleneklerimize sahip çıkmak amacıyla düzenliyoruz. Köyümüzün sessizliğine, sakinliğine zarar vermeden, doğal dokusunu bozmadan, unutulmuş geleneklerimizi canlandırmak, üretim gücümüzü ortaya çıkarmak ve kırsal yaşamın bize sunduğu nimetlerden ödün vermeden sürdürülebilir kalkınmamızı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler