SON DAKİKA

Selçuk Efes Festivali'nde son konser Kurtalan Ekspres'ten

10 Eylül 2018, Pazartesi 12:34

     


İzmir'in Selçuk ilçesinde bu yıl 49'ncusu düzenlenen Selçuk Efes Festivali, Türkiye'nin en köklü gruplarından Kurtalan Ekspres'in konseriyle sona erdi.

 

Selçuk Efes Festivali kültür, sanat, spor, eğlence ve müziği, Selçuklularla buluşturdu. 6 gün süren festival süresince konserler, yemek tadımları, çocuklar için eğlenceler, atölyeler, el emeği yöresel ürünler ve spor gösterileri Selçuklularla buluştu. Festivalin çevre il ve ilçelerden de çok sayıda katılımcısı oldu.

 

Festivalin son gününde Kurtalan Ekspres sahne aldı. Ahmet Güvenç'in solistliğini yaptığı grup, Barış Manço'nun 'Dönence' şarkısıyla konserine başladı. Konserde 'Tamirci Çırağı', 'Ceviz Ağacı', 'Islak Islak', 'Gülhane Parkı', 'Namus Belası' gibi sevilen şarkıları seslendiren Kurtalan Ekspres, finali 'Gülpembe' ile yaptı.

 

Geçmişten günümüze farklı kuşakların her daim beğeniyle dinlediği grubun performansı Selçuklular'dan büyük alkış aldı. Konserin bitiminde sahneye çıkarak grup üyelerini tebrik eden Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Dahi Zeynel Bakıcı, "Dün Selçuk'un kurtuluşunu kutladık; bugün de Kurtalan Ekspres ile İzmir'in kurtuluşunu kutluyoruz. Gururlu ve mutluyuz. Biz Türkiye'nin neresinde yaşarsak yaşayalım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürüyen insanlarız. Bu dün böyleydi, bugün böyle, yarın da böyle olacak. 49. Selçuk Efes Festivali'nin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve festivalimizi renklendiren tüm sanatçılarımıza, sporcularımıza, zanaatkarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

Efsane grubun solisti Ahmet Güvenç ise İzmir'in kurtuluş gününde İzmir'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

 

Selçuklular 49. Selçuk Efes Festivali'nin finalini Kurtalan Ekspres ile 10. Yıl Marşı'nı söyleyerek yaptı. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler