SON DAKİKA

Tarihe ışık tutan sergi İzmir'de açıldı

10 Eylül 2018, Pazartesi 17:56

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in kurtuluşunun 96'ıncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Kurtuluş Destanı'nın son 15 günü' adlı serginin açılışını yaptı. Başkan Kocaoğlu burada yaptığı açıklamada, "Ben ve benden sonra gelecek belediye başkanlarının ve tüm İzmirlilerin, 9 Eylül ruhunu giderek büyütmesi, güçlendirmesi gerekiyor" dedi.

 

İzmir'in Çankaya semtinde bulunan Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi'nde açılışı yapılan 'Kurtuluş Destanı'nın son 15 günü' adlı sergide, İstiklal Savaşı yıllarında kullanılan tüfekler de sergilendi. Serginin açılışına CHP Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen de katıldı. Sergiyi dolaştıktan sonra kısa bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün İzmir'in kurtuluşu olan 9 Eylül etkinliklerine katıldıklarını anımsatarak, "İzmirli hemşerilerimiz ile birlikte, çok coşkulu, olağanüstü kalabalıkla ve inançla İzmir'in kurtuluşunu, ülkemizin kuruluşunu kutladık" dedi.

 

Bugün de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve devlet arşivlerinden derlenen serginin açılışını yaptıklarını söyleyen Aziz Kocaoğlu, "Bugün de her sene olduğu gibi hem 9 Eylül'de arşivlerden derlediğimiz, devlet arşivleri ve silahlı kuvvetlerin arşivlerinden derlediğimiz bir sergi daha açtık. Bütün hedefimiz 9 Eylül'ü gelecek kuşaklara, ayrıntıları ile birlikte aktarmak ve 9 Eylül ruhunu ilelebet yaşatmaktır. Ben ve benden sonra gelecek belediye başkanlarının ve tüm İzmirlilerin, bu ruhu giderek büyütmesi, güçlendirmesi, çocuklarımızı bu ruhla yetiştirmesi gerekiyor. Kuruluşumuz ve kurtuluşumuz kutu olsun" diye konuştu. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler