SON DAKİKA

Datça'da sanat için buluştular

11 Eylül 2018, Salı 15:20

     


Muğla'nın Datça ilçesinde, farklı meslek gruplarından ressam ve fotoğraf sanatçısı 28 kişi bir araya gelerek karma sergi açtı.

Datça Belediyesi Liman Sanat Galerisi'nde kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla 'Mavi Liman-4' adlı serginin açılışı yapıldı. Doktordan öğretmene, maden mühendisinden veterinere kadar çeşitli meslek temsilcilerinin resim ve fotoğraflarından oluşan eserleri, beğeniye sunuldu. 17 Eylül'e kadar açık kalacak sergide, 28 ismin 48 eseri yer alıyor.

Serginin organizatörlüğünü yapan stilist Zihniye İlhan, sergiye katılan kişilerin farklı illerden ve çeşitli meslek gruplarından olduğunu belirterek, "Grubumuzda her meslekten insan var. Çoğunluğu hobi olarak bir sanat dalıyla uğraşıyor. Dört yıldır birlikte sergiler açıyoruz. İstanbul'da açtığımız ilk ortak sergiden sonra, bu birlikteliğin devam etmesine karar verdik. Denize bağlantısı olan il ve ilçelerde açtığımız sergilere, 'Mavi Liman' adını verdik. Karma sergilerimiz, gelecek yıllarda değişik limanlara da uğrayacak" dedi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler