SON DAKİKA

Urla'daki tiyatro kampına yoğun ilgi

14 Eylül 2018, Cuma 18:37

     


Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği'nin, İzmir'in Urla ilçesinde 3'üncü kez düzenlendiği 'Tiyatro Kampı' tiyatroculardan yoğun ilgi gördü ve bu yıl 20 tiyatro ekibinin yanı sıra 100'ü bireysel olmak üzere 250 kişi katılarak dolu dolu bir kamp geçirdi.

3'üncü kez gerçekleştirilen tiyatro kampına, yurdun dört bir yanından tiyatro ekipleri gelirken, ferdi katılımcılar da oldu. Beş gün süren kamp boyunca tiyatro atölyeleri, söyleşiler, tiyatro oyunlarının yanı sıra müzik ve şiir dinletileri de yapıldı. 20 atölye, 6 oyun, 3 söyleşi ve birbirinden farklı 12 etkinliğin yer aldığı kamp etkinlikleri katılımcılardan büyük ilgi gördü. Tiyatronun duayen ismi Prof. Dr. Özdemir Nutku da atölye çalışmalarıyla Tiyatro Kampı'na konuk oldu. Nutku'nun yanı sıra pek çok akademisyen ve usta tiyatro sanatçısının da konuk olduğu etkinliklerin tamamı ücretsiz olarak izlendi.

250 KİŞİ KAMPA KATILDI

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı ve Kamp Koordinatörü Metin Güler, üçüncüsünü gerçekleştirdikleri tiyatro kampına her yıl ilginin giderek arttığı ve bu yıl 20 tiyatro ekibi ve 100 kişinin de bireysel katılımıyla toplamda 250 kişinin kampa katılarak tiyatro sezonu öncesinde dolu dolu bir kamp geçirdiklerini söyledi. Güler, "Tiyatro ile uyanmak için kampa girdik. Sanatın orta yerinde pek çok tiyatro oyuncusu, emekçisi ve amatör tiyatro oyuncularıyla bir araya geldik. Ustalarla yaptığımız atölye çalışmalarında sanatımız adına özellikle yolun başında olan tiyatro emektarları pek çok yeni bilgi edindi. Gelecek yıl tiyatro kampında daha da büyük bir aile olacağımızı düşünüyorum. Emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz" dedi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler