SON DAKİKA

“Sağlıkta Şiddet Yasası bir an önce çıkarılmalıdır”

3 Nisan 2019, Çarşamba 11:57

     


Aydın Sağlık Platformu, eşine ilaç yazdırmak için gelen kişiye ilacını yazmadığı gerekçesiyle darp edilen doktora sahip çıkarak, “Sağlıkta Şiddet Yasası’nın bir an önce çıkarılmalıdır.” açıklamasında bulunuldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın Sağlık Platformu, “Sağlık çalışanlarına şiddet hız kesmiyor!” diyerek yetkililere çağrıda bulundu. 29 Mart 2019 tarihinde İzmir Bornova Yunus Emre 29 no’lu Aile Sağlık Merkezine (ASM) eşine ilaç yazdırmak için gelen kişiye hastanın kendisi olmadan işlem yapılamayacağı belirtilince, bunun üzerine hasta ASM’ye gelerek niçin ilaçlarımı yazmadınız diyerek sağlık çalışanlarına saldırmıştı. Bu saldırı sonucunda ASM hekiminin burnu kırılmış, hekim dışı personeli de çoklu travmaya maruz kalmış, birçok vücut bölgesinden yaralanmıştı.

Aydın Sağlık Platformu tarafından konuyla ilgili açıklamada, “Vatandaşlarımızın en önemli insan hakkı olan sağlık hakkını korumaya çalışan tüm sağlık çalışanlarının mesleklerini güvenli ortamlarda gerçekleştirmelerinin sağlanması için bir an önce yasal düzenlemelerin yapılması ve önleyici tedbirler alınmasının gereğine bir kez daha dikkat çekiyoruz. ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ bir an önce çıkarılmalıdır. Bu konuda başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm girişimlerin hızla yapılmasını ve tam bir yönetsel kararlılık gösterilmesi talebimizdir. Sağlık çalışanları; güvenli, huzurlu ortamda sağlık hizmeti sunmak istemektedir. Vatandaşlarımızın hak ettikleri sağlık hizmetini alabilmelerinin de en temel yolu bu güvenli ortamdan geçmektedir. Aydın Sağlık Platformu olarak, konunun takipçisi olacağımızı ve sağlıkta şiddet ile mücadelemizi her geçen gün güçlendirerek sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz” ifadeleri yer aldı. (NERİMAN AFŞİN) 







 
Son Eklenen Haberler