SON DAKİKA

Diz ağrısından kurtulmak için İstanbul'dan Aydın'a geldi

4 Temmuz 2019, Perşembe 20:00

     


Uzun yıllar boyunca diz ağrılarından yakınan, başvurduğu hastanelerde eklem kireçlenmesi tanısı konulan Cevdet Soner Tütüncü PRP-trombositten zengin plazma tedavisi için İstanbul’dan Aydın Özel Medinova Hastanesi’ne geldi.

Dr. Fatih Kahvecioğlu’nun bir yakınına uyguladığı tedaviden fayda gördüğünü bu nedenle İstanbul’dan tedavi için Aydın’a geldiğini belirten Tütüncü’ye PRP tedavisi uygulandı. Başarılı tedavinin ardından kontrole gelen hasta ağrılarının azaldığını ve yürüme mesafesinin arttığını belirtti.

PRP tedavisi hastanın kendi kanındaki iyileştirici faktörlerin ayrıştırılıp eklem içine enjekte edilmesiyle uygulanan yeni bir tedavi yöntemi olarak biliniyor. Özellikle diz ve kalça kireçlenmesinde PRP ile kıkırdak dokuyu büyüterek eklem sıvısı arttırılıyor. Bu şekilde kireçlenmenin ilerlemesi engellenmekte olup uygulama sonrası hastanın ağrısız yürüme mesafesi artırılıyor. Spor yaralanmaları, tenisçi dirseği, topuk dikeni, omuz yaralanmalarında da PRP tedavisi uygulanabiliyor. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler