SON DAKİKA

Severek yiyoruz fakat...

10 Ağustos 2018, Cuma 15:07

     


HEM KALP DAMAR SAĞLIĞI HEMDE SİNDİRİM SİSTEMİ...

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Alper Uçak, bayramda et, kavurma, sakatat ve tatlı gibi gıdaların tüketimleri hakkında uyardı. Doç. Dr. Uçak, yenilen yemeklerin hem kalp damar sağlığı hemde sindirim sistemi üzerindeki olumsuz etkilerinden kurtulmak için önerilerde bulundu. 

SAKATAT TÜKETİMİNE DİKKAT!

Kalp, diyabet ve kronik hastalığı olanların ne yediklerine daha fazla dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Uçak, "Et tüketmemek diye bir şey yoktur ancak çok fazla et ve sakatat tüketilmemesi gerekiyor. Yediğimiz et özellikle yağlı bölgeleri içeriyorsa fazla tüketimi kan kolesterolünü arttırabilmektedir.

DOYMAMIŞ YAĞ

Damar sertliği dediğimiz aterosklerotik kalp damar hastalığında, özellikle doymamış yağ tüketimine bağlı kandaki kolesterol seviyeleri artarak damar sertliğinin gelişimini hızlandırmaktadır. Kalp damar hastaları sıklıkla şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve kolesterol yüksekliği birlikte görülmektedir.
Şeker hastaları ve koroner stentli hastaların bu dönemde yoğun et ve tatlı tüketimini ani kardiyak hadiselerin gelişimine yol açabilmektedir. Ani yükselen kan şeker seviyesi kalbi de strese sokabilmektedir. Etle birlikte tuz tüketimi artabileceğinden tansiyon hastalarının da bu konuda dikkat etmeleri gerekmektedir. (HABER MERKEZİ)

 







 
Son Eklenen Haberler