SON DAKİKA

Kanser hastalarına, kişiye özel tedavi ve ilaç olanağı

21 Haziran 2019, Cuma 15:40

     


AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, kanser hastalarına kişiye özel tedavi ve ilaç olanağı sunan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Moleküler Patoloji Laboratuvarını ziyaret etti.

Gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Milletvekili Rıza Posacı, “İlgi ve alakalarından ötürü Moleküler Patoloji Birimi Sorumlusu Dr. İbrahim Halil Erdoğdu ve Prof. Dr. Nil Çulhacı hocalarımıza ve tüm bölüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Merkezin sadece Aydın ve Ege bölgesindeki hastalarına değil, tüm Türkiye’deki kanser hastalarına hizmet verdiğini belirten Moleküler Patoloji Sorumlu Hekimi İbrahim Halil Erdoğdu, “Kısa süre içinde yurdun dört bir yanından çok sayıda kanser hastasının kişiselleştirilmiş hedefe özgü tedavi alıp almayacağı yanı sıra hastalığın seyrinin belirlenmesi açısından çok başarılı sonuçlar sunulmaktadır. Gerek hasta gerekse doktorların memnuniyetlerini bildiren geri dönüşlerinden anlaşılmaktadır. Aldığımız bu sonuçlar kurumumuz ve bizim için gurur vericidir. Bölümümüzde hasta hizmeti yanı sıra yapılan ulusal düzeyde bilimsel toplantılar ve eğitim faaliyetleri de akademik anlamda tatmin edici boyuta ulaşmaktadır. Kanser hastalarına donanımlı öncü merkezimizle hizmetlerin verilmesinde desteklerini bizden esirgemeyen tüm hasta ve sağlık personelimiz ile idarecilerimize teşekkürü borç biliriz” dedi.

AKREDİTE SERTİFİKASYON MOLEKÜLER PATOLOJİ LABORATUVARI

Moleküler Patoloji Sorumlu Hekimi İbrahim Halil Erdoğdu testlerde yurtdışı akreditasyonunu başarıyla tamamlayıp akredite sertifikasyonl bir moleküler patoloji laboratuvarı olduklarını vurgulayarak, “Uluslararası Akreditasyon kurumları ile çalışmalar doğrultusunda Akreditasyon dediğimiz kalite güvencesi aldık. Birçok testlerde de bu süreç devam etmektedir. Türkiye’den az sayıda büyük üniversiteler ile birlikte yurtdışına müracaat ettik. Gönderdikleri materyallerle burada çalışıp onlara gönderdik. Bazı testlerde de yüzde 99, bazılarında ise yüzde 96 başarı elde ederek akredite, güvenle çalışan bir laboratuvar olduğumuzu ispatladık. Yurtdışı yapığımız testlerle ilgili akreditasyon belgesi gönderdi” açıklamalarında bulundu. (GONCA GÜL NAMA) 







 
Son Eklenen Haberler