SON DAKİKA

Minik kız ADÜ'de hayata döndürüldü

30 Mayıs 2019, Perşembe 21:38

     


Muğla Milas’ta kalbi duran minik kız, yapılan müdahalelerin ardından sevk edildiği Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında sağlığına kavuştu.

Milas ilçesinde yaşayan 7 yaşındaki minik kız okulda yaşadığı kalp durması sonucu Muğla’da kaldırıldığı hastanede ilk müdahalesinin yapılmasın ardından ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları servisinde hemen tedaviye alınan minik kız, sağlığına kavuştu.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Elif Çelik hastanın durumu ile ilgili bilgi verdi. Çelik, “Hastanın şuuru kapalı olarak geldiğini ve Çocuk Kardiyololi Bilim Dalı ile ortak yürütülen bir tedavi gerçekleştirdiklerini söyleyen Çelik, yapılan eko sonucunda kalp kasında kalınlaşma tespit edildiğini ifade etti. Dr. Çelik, “Kalp kasında kalınlaşmaya bağlı olarak, aort dediğimiz şah damarına giden kanın kısa süreli kesilmesiyle, hastaya oksijen gitmemesi sonucu hastanın bayıldığı tespit edildi. Bu durumunun tekrarlanmaması için kalp ilacına başlandı.” dedi.

Minik hastanın Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları servisine çıkarıldığını ve tedavisinin orada devam edildiğini dile getiren Dr. Çelik, “Hastanın durumunun 7 yaş için nadir rastlanan bir durum olması sebebiyle özellikle önem taşımakta. Bizler de Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ekibi olarak titizlikle ve özveriyle tedaviyi tamamladık. Mevcut durumu olumlu olan hastanın taburculuğunu gerçekleştiriyoruz.” İfadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler