SON DAKİKA

“Aydın Afyon kaymağı gibi olacak”

1 Mart 2019, Cuma 22:10

     


Orman ve Su İşleri Eski Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’a destek vermek için Aydın’a geldi. Eroğlu, toplantıda AK Parti hükümetinin Aydın’a yaptığı yatırımları anlattı. Eroğlu, “Mustafa Savaş Aydın’ı uçuracak.” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’a destek vermek amacıyla Aydın’a geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Eroğlu’nun Aydın’ın fahri milletvekili olduğunu, 31 Mart seçim kampanyasına destek olmak için Aydın’a geldiğini söyledi.

“PROJELERİN DESTEKÇİSİ CUMHURBAŞKANIMIZ

RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLACAK”

Özmen’in konuşmasının ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Aydın için 5 yıllı kapsayacak projelerini açıkladığını hatırlattı. Projelerle ilgili olumlu yansımalar aldığını ifade etti. Hazırlanan projelerin ayakları yere basan, gerçekçi projeler olduğunu ve Aydın'ın ihtiyaçlarına göre hazırlandığını vurguladı. Savaş, “Aydın için 5 yıllık projelerimizi açıkladık. Bunun yansımaları, tepkileri çok olumlu oldu. Bizim projelerimiz gerçekçi ve ayakları yere basan projelerdir. Aydın’ın ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Projelerimizi gerçekleştirirken bunun referansı biz ve Aydın Büyükşehir Belediyesi olacak. Destekçisiyse hükümetimiz ve iktidarımız olacak. Milletin adamı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olacak. Bu projelerin hayata geçmesiyle 50 bin kişiye istihdam olanağı sağlanacak.” dedi.

“AYDIN KAYMAK GİBİ OLACAK”

Aydın’ın hizmet açısından kayıp yılları olduğuna vurgu yapan Savaş, “Aydınlılara hizmet verilmedi. Aydın’ın kayıp yıllarını geriye alacağız. Yolları, köprüleri, altyapı ve üstyapı olarak yapılacak. Ancak bunlar bir belediye hizmeti olarak bir başarı ölçütü değildir. Bir belediye başkanı bulunduğu şehri cazibe merkezi haline getirebiliyor mu, yaşanacak bir şehir yapabiliyor mu? Biz Aydın’ı marka şehir haline getireceğiz. Biz kurumsal bir yapıdan geliyoruz. Yaptığımız hizmetler ortada. Aydın Afyon kaymağı gibi olacak.” diye konuştu.

“ANKARA’NIN ELİ AYDIN’A DEĞECEK”

Aydın’ı yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline getireceklerini belirten Savaş, Ankara’nın elinin Aydın'da olacağını söyledi. Savaş, “Aydın’da yerel kalkınmayı başlatacağız. Aydın’da doğan çocuğumuzun karnı doyacak. Yerel yönetim ve belediye başkanı olarak bunun mücadelesini vereceğim. Ankara’nın eli Aydın'da olacak.” ifadelerini kullandı.

“MUSTAFA SAVAŞ AYDIN’I UÇURACAK”

Orman ve Su İşleri Eski Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu yaptığı konuşmada, Aydın’ın bir gönüllüsü olduğunu ifade etti. Eroğlu, “Burada sizlerle birlikte olmanın gururunu yaşıyorum. Bakanlığım dönemimde Aydın’da en büyük yatırımları yapan bir kişiyim. Mustafa Bey'in Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını ben de gönülden arzu ettim. Cumhurbaşkanımız ve Genel Merkezimiz tarafından Aydın’a layık bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak takdir edildi. Gerçekten burada Aydın kazanacak. Mustafa Savaş’ta bu güç var. Mustafa Savaş Aydın’ı uçuracak.” dedi.

“AYDIN’A 23,5 MİLYAR TUTARINDA YATIRIM YAPTIK”

Aydın’a AK Parti Hükümeti tarafından 23,5 Milyar tutarında yatırım yapıldığını belirten Eroğlu, “Yapılan bu yatırımın en büyük bölümü olan 5 milyar 170 milyon lirası bakanlığım döneminde orman ve su alanında yapılmıştır. Aydın’a barajlar, göletler, içme suyu temin tesisleri, dere ıslahları, ormancılık faaliyetleri gibi alanlarda çok sayıda proje kazandırdık. Aydın’a 11 baraj ve 7 gölet inşa ettik. Hizmete aldığımız barajlardan biri, kendi sınıfında dünyanın 5’inci büyük barajı olan Çine Adnan Menderes Barajı'dır. Aydın şehir merkezi ve 30 yerleşim yerinin 2050 yılına kadar olan içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacını karşıladık. Koçarlı ilçesinin içme suyu isale hattı ve terfi merkezi de tamamlanmıştır. Dönemimizde 75,2 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk. Okul bahçeleri, sağlık ocağı, hastane bahçeleri, mezarlıklar ve karayolu kenarlarını ağaçlandırdık. 2 şehir ormanı, 7 bal ormanı ve 6 mesire yeri tesis ettik. Orman köylülerimiz için yeni gelir kapıları açtık. Orman köylerinde yaşayan vatandaşlarımıza takriben 31,3 milyon lira kredi ve hibe desteği sağladık. 5 bin köye, 5 bin orman projesiyle 97 köyde 526 bin 570 adet ceviz, badem gibi fidanlar diktik. Dilek Yarımadası Milli Parkı'na önemli yatırımlar yaptık. 4 adet tabiat parkıyla vatandaşlarımızı ormanla buluşturduk.” dedi.

Konuşmaların ardından salonu doldurtan partililere ve basın mensuplarına Afyon lokumu dağıttı. (ERDAL AYDIN/ ÇAĞLAR ATİPOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler