SON DAKİKA

Dinçer: "Üreten bir Çine olacağız"

1 Mart 2019, Cuma 22:05

     


Çine Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer, "Üreten bir Çine, ürettiğini değerinde satan bir Çine olacağız." dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Derya Kamil Karaca, CHP ve İYİ Partililerle birlikte Bahçearası ve Saraçlar Mahallesini ziyaret etti. Kahvehanede halka seslenen Dinçer, "Mahallemizin sorunlarını dinlemek için geldik. Belediye olarak işimiz sadece yol, kanalizasyon değil. Böyle olmadığını düşünüyorum. Ekonomi bugünlerde çok kötü, tarımla uğraşan vatandaşlarımız zor durumda. Üretim yapmak oldukça zor; yem, mazot, gübre fiyatları çok yüksek. Biz üreticimize destek olmaya, halkımızın ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Üreticimize hizmet etmeye devam ediyor; daha iyi bir Çine için projeler üretiyoruz.” dedi.

"ÜRETİCİNİN DAİMA YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Dinçer, üreticinin daima yanında olduklarını ve üreten bir Çine için projeler hazırladıklarını ifade ederken şunları söyledi: “Üretici kardeşim şu zaman diliminde ne kadar zor şartlarda, girdilerin yüksek ve maliyetli olduğunu biliyor ve anlıyoruz. Biz de belediye olarak sizlerin daima yanında olduğumuzu, sizlere daima hizmet vereceğimizin sözünü verdik. Geçtiğimiz seçim buraya sizlerden oy istemeye geldiğimizde elimizde zeytinyağı şişesiyle gelmiştik ve verdiğimiz sözü tuttuk. Zeytinyağı fabrikamızı kurduk. Üreticimiz ürettiği yağı satmak isterse ürünlerini yüksek rakamdan alıyoruz. Ege Et olarak da üreticiden eti yüksek fiyata alıyoruz. Şimdiyse maliyetlerin yüksek olduğu, sütün ucuza satılıp yemin pahalıya alındığı bu zor ekonomik koşullarda üretici kardeşimize ne yapabiliriz diye düşündük. Ucuz ve kaliteli Çine Yem'le üreticiye hizmet vereceğiz. Pazartesi gününden itibaren piyasaya yüzde 10 daha ucuz en kaliteli yemi üretiyoruz ve satmaya başladık. Şimdilik yemlerimizi Ege Et'te satıyoruz ama tırların siparişlerini verdik. Haftanın belirli günlerinde köylerimize tırlarımız gidecek ve yem almak isteyen vatandaşlarımız faydalanabilecek. Üretici bir Çine olma yolunda gösterdiğim bu projelerle siz değerli vatandaşlarımız kazanacak ve Çinemiz ekonomik zorluklar içinde kalmayacak. Çine Belediyesi olarak üreticimize destek olma konusunda bir diğer projemizse soğuk hava tankları. Her köyümüze hayvan sayısına göre soğuk hava tanklarını kuracağız. Üreticimiz hem ucuz yem almış olacak hem de piyasa değerinden yüksek süt satmış olacak." (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler