SON DAKİKA

Savaş: Aydın ve İncirliova'nın kayıp yıllarını telafi edeceğiz

1 Mart 2019, Cuma 22:03

     


Cumhur İttifakı İncirliova Belediye Başkan Adayı MHP'li Gürşat Kale'nin seçim koordinasyon merkezi açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, "Aydın ve İncirliova'nın kayıp yıllarını telafi edeceğiz" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

MHP'li İncirliova Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın İncirliova Belediye Başkan Adayı Gürşat Kale’nin seçim koordinasyon merkezi açılışı yapıldı. Seçim koordinasyon merkezi açılışına Cumhur İttifakı'nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ve partililer de katıldı.

TOKİ PROJESİ TEKRARDAN HAYATA GEÇECEK

Açılışta konuşan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale , "5 yıl önce göreve gelmeden önce karşınıza çıkmış "bir şey değişecek her şey değişecek" demiştik. Hayatımız değişmeye başladı değişim devam edecek. Amacımız kişisel olarak kimseye kötüsün demek değil. Amacımız sistemin daha iyi şekilde işlemesi için çalışmak. Aydın'ın geleceğini aydınlatmak için büyükşehir adayımızla yürümeye devam edeceğiz. Yaklaşık 3 ay önce durdurulan TOKİ projesinin tekrardan hayata geçeceğine dair yazımız geldi. En kısa zamanda çalışmalarımız başlayacak. 24 bin 500 metrekare KIRDES kapsamında mahalle yollarımız yapılacak. Yaşlı bakım evimizin yapımını gerçekleştireceğiz, otopark projemizi hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

“AÇIKLADIĞI 133 PROJENİN 13 TANESİNİ YAPABİLMİŞ”

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ise, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Merakla beklenen proje lansmanımızı muhteşem bir kalabalığın önünde gerçekleştirdik. Bugün de İncirliova'da mükemmel bir kalabalık var. Vatandaşlarımızın coşkusu, projelerimize destekleri çok güzel. Herkes inanmış durumda. Devletimizle, hükümetimizle istişare sonucu belirlediğimiz projeler bunlar. Önümüzdeki 5 yılda Aydın'da 16 milyarlık yatırım, 50 bin kişiye de istihdam sağlayacağız. CHP 'li Büyükşehir Belediye Başkanı 2014'te söz verdiği projeleri hayata geçirebilmiş olsa Aydın

sorunları daha az olan bir Aydın olurdu. Fakat açıkladıkları 133 projenin 13 tanesini yapabilmiş çok başarısız bir yönetim var karşımızda. Başarısız oldular ve ilimizde var olan sorunlar daha da arttı. O kayıp yılları el ele vererek biz telafi edeceğiz inşallah. Büyükşehir Belediyesi olarak Nisan ayından itibaren 53 projeyi biz yapacağız. 7 projeyi devletimiz yapacak, 10 projeyi de Büyükşehir Belediyesi, devlet ve özel sektör işbirliğiyle hayata geçireceğiz.

“DAHA FAZLA TİCARET DAHA FAZLA KALKINMA”

Tarım, turizm ve termal gibi zenginliklerimiz varken yatırım ve kalkınma konuşamayan, bunu ağzına bile alamayan bir CHP'li Büyükşehir Belediye yönetimi var. Çünkü anlamıyorlar bu işten. Doğaya, çevreye ve dokuya zarar vermeden hayata geçirilecek projeler varken onlar hala vatandaşı kendilerine muhtaç bırakma çabasında. Milyarlarca liralık yatırımlar yerine onlar çerçöpe para harcama derdinde. CHP'li mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı, Mustafa Savaş ticaretten anlar demiş. Bunu kendisi de itiraf etmiş. Çok da doğru demiş. Ticaretten de sosyal yardımlardan da çok iyi anlarız. Sosyal yardımları daha kurumsal ve daha etkili yapmakla kalmayacak, Aydın'a çok önemli yatırımları da getireceğiz. Çünkü yatırım demek istihdam demek, daha fazla aş daha fazla iş demek. Büyükşehir Belediye yönetimi olarak buna öncülük etseler, koordinasyonu ve altyapıyı sağlasalar bütün bu yatırımlar tabii ki Aydın'a kolayca gelebilirdi. Ama kimseyle diyalog dahi kurmadılar. Söz veriyorum Nisan ayından itibaren Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu kayıp yılları her birlikte telafi edeceğiz."

İKİZDERE’YE YEŞİL ALAN

İncirliova için planladıkları projeleri de açıklaya Mustafa Savaş, Sultanhisar, Söke ve Acarlar’da 3 tane, bölge hali kuracaklarını, İncirliova İkizdere’de 200 dönümlük arazide Aydınlılar’ın çocuklarını ve misafirlerini götürebileceği yeşil alan ve park yapacaklarını söyledi. Savaş, “İncilriova’dan Umurlu’ya kadar da bisiklet yolu yapacağız” dedi. (CEREN AKBAŞ)







 
Son Eklenen Haberler