SON DAKİKA

Efeler'e 14 milyon TL ek bütçe

4 Temmuz 2019, Perşembe 14:44

     


Efeler Belediyesi’nin yeni kurulan 3 yeni müdürlüğü ile ödeneği yetersiz kalan müdürlükler için 14 milyon 400 bin liralık ek bütçe ayrılması kararlaştırıldı.

Efeler Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ikinci oturumunda, ilk toplantıda ilgili komisyonlarca incelenmesi istenen 7 gündem maddesi görüşüldü.

Fatih Atay’ın Başkanlığında gerçekleşen meclis oturumunda, mevcut ve yeni açılacak işyerlerine içkili alan ruhsatı verilmesi konusuna, bazı meclis üyeleri itiraz etti. Girne ve Mimar Sinan Mahalleleri'ni kapsayan içkili alan ruhsatı verilmesi konusu, oy çokluğuyla kabul edildi.

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın seçim öncesi verdiği seçim vaatlerini yerine getirebilmesi ve ilçenin farklı noktalarında yürütülecek projeler için kurulan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Etüd ve Proje Müdürlüğü ile Muhtarlık İşleri Müdürlükleriyle, ödenekleri yetersiz kalan birimlere ek bütçe takviyesi yapılmak üzere ek bütçe aktarılması kararlaştırıldı. 2019 yılı ek bütçesinin 14 milyon 400 bin TL gelir, 14 milyon 400 bin TL gider olmak üzere, gelir ve gideri denk bütçe olarak hazırlandığı bildirildi. Ek bütçe talebinin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karara bağlanacağı kaydedildi.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, bir sonraki Efeler Belediyesi Meclis Toplantı tarihinin 1 Ağustos Perşembe günü olduğunu belirten Başkan Atay, oturumu kapattı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler