SON DAKİKA

Bakan Selçuk: Her zaman kadının yanında olduk

5 Mart 2019, Salı 22:26

     


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş'a destek için geldiği baba ocağı Aydın'da yaptığı konuşmada, "AK Parti hükümeti döneminde her zaman kadının yanında olduk. Kadının her türlü istihdamına yönelik çalışmaları destekledik" dedi. Bakan Selçuk, kentte AK Parti İl Teşkilatı ile bir tekstil fabrikasını da ziyaret etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çeşitli temas, ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Aydın'a geldi. Bakan Selçuk ilk ziyaretini AK Parti Aydın İl Teşkilatı'na yaptı. AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Bakan Selçuk'u, AK Parti Aydın Milletvekili ve Cumhur İttifakı'nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın milletvekilleri Rıza Posacı, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen karşıladı. Bakan Selçuk, buradaki konuşmasında, kadınlar ve gençler başta olmak üzere herkesin Cumhur İttifakı'nın başarısı için daha çok gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

ÇALIŞAN KADINLARI ZİYARET ETTİ

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un bir sonraki durağı ise ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil fabrikası oldu. Tekstil fabrikasında işçilerle birlikte öğle yemeği yiyen Bakan Selçuk, "Bu fabrikada İŞKUR'un önemli çalışmaları var. Burada çalışan kadınlarımız var. AK Parti Hükümeti döneminde her zaman kadının yanında olduk. Kadının her türlü istihdamına yönelik çalışmaları destekledik. Kadının değer kattığı her şey çok önemlidir. 24 kadın kardeşimiz, 'İş-Anne Projesi'nden yararlanmaktadır. Günlük 70 TL destekle bunu yapıyoruz. Yine 2- 5 yaş arasında çocukları varsa onlara da 400 TL aylık ek destek vermekteyiz. Kurs süresi boyunca da Genel Sağlık Sigortası'ndan da yararlanıyorlar. Aydın'da Mesleki Eğitim Projesi kapsamında 138'i kadın olmak üzere toplamda 211 Aydınlı vatandaşımıza da istihdam imkanı sağlamaktayız" dedi.

Bakan Selçuk, daha sonra Mikro Kredi Destekleme toplantısına katılmak üzere Aydın İl Sosyal Güvenlik Kurumu'na geçti. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler