SON DAKİKA

AK Parti'den Buca eleştirisi

5 Kasım 2018, Pazartesi 20:14

     


AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Buca Forbes Sevgi Yolu'nda yapılan düzenleme çalışmalarının, yavaş ilerlemesinden dolayı esnafın mağdur olduğunu söyledi. Dükkan sahiplerinin iflasın eşiğine geldiğini savunan Arslan, "Topu topu 350 metrelik yolda, çalışmalar 11 aydır devam ediyor. Bitmeyen çalışmalardan dolayı dükkân sahipleri iflasın eşiğine geldi" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Buca Forbes Sevgi Yolu'nda bulunan esnafı ziyaret eden AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, burada yaklaşık 300 dükkanın olduğunu ve tüm esnafın, uzun süren düzenleme çalışmalarından dolayı sorun yaşadığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı çalışmaların aradan geçen 11 aya rağmen bitmediğini, bunun da esnafı mağdur ettiğini belirten Arslan, "Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina bu projeyi bize anlatmak ve tanıtmak için toplantı düzenledi. Piriştina, o toplantıda '180 günde projeyi tamamlamayı öngörüyoruz. Böylece Forbes'i İzmir'in parlayan yıldızı ve cazibe merkezi yapacağız' dedi. Bitmeyen çalışmalar ile gerçekten İzmir'in yıldızı olduk. Yahu 350-400 metrelik bir yol 7 defa döşenip tekrar kazılır mı? Allah aşkına bu dünyanın neresinde var? Kullanılan malzeme ve işçilik sıfır. Caddemizin eski halini mumla arar hale geldik. 11 aydır bıktık, usandık. Bazı arkadaşlarımız, yanında çalıştırdıkları elemanları işten çıkarmak zorunda kaldı" diye konuştu.

'ÇALIŞMALAR NEDEN BİTMEDİ?'

Ziyarette, esnafların sorunlarını dinleyen AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Büyükşehir ile Buca belediyelerinin esnafın sesini duymadığını ileri sürerek, şunları söyledi:

"Bu tür yerler, şehrin ruhunu ortaya koyar ve şehirler bu tür yerlerle bilinir. Buralara yapılan yatırımlarla markalaşır. Dünyanın neresine giderseniz gidin 350 metrelik bir yola taş döşeme işinin bir yıl sürdüğünü hiçbir yere göremezsiniz. Forbes Caddesi'ndeki bu manzara iş bilmezliğin en belirgin halidir. Bütün esnaflarımızla tek tek görüştüm, hepsi aynı dertten muzdarip. Forbes Caddesi, Buca'nın bir markasıdır. İzmir'in her yerinden insanların geldiği, cıvıl cıvıl bir çarşıydı. Şimdi ki hali ise içler acısı. 'Bu neden böyle' diye insanların düşünmesi lazım. En düşük dükkân kirasının bile 8 bin lira olduğu bir yer burası. Burada yapılan iş, taşları sök, yenisini tak. Buna rağmen çalışmalar bir senedir hala neden bitirilemiyor?" (DHA)







 
Son Eklenen Haberler