SON DAKİKA

AK Parti'de aday adayı başvuru süreci başladı

6 Kasım 2018, Salı 10:41

     


AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, mahalli idareler seçimleri için partilerinde aday adaylığı başvurularının kabul edilmeye başlandığını bildirdi.

Mete, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart'a yapılacak yerel seçimler için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bu kapsamda belediye başkanlığı, il genel ve belediye meclis üyelikleri için partilerinden aday olmak isteyen için başvuru sürecinin başladığını dile getiren Mete, şunları kaydetti:

"Belediye başkanlığı aday adaylığı sürecimiz 5-12 Kasım'da, il genel ve belediye meclis üyeliği aday adaylığı süreci ise 5 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Aday adayı olacak teşkilat mensuplarımız bu süreç içerisinde görevlerinden istifa edecek. Aday adayı olacak partililerimiz başvurularını bizzat kendileri yazılı olarak yapacaklar."

Mete, başvuru aidatlarının ise büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 10 bin, nüfusu 50 bin ile 200 bine kadar olan ilçeler için 2 bin 500 lira, nüfusu 50 bin ve daha az olan ilçeler için bin 500 lira, büyükşehir belediye meclisi üyesi aday adayları için bin lira olarak belirlendiğini söyledi.

Kadın aday adaylar için başvuru aidatlarının belirlenen miktarın yarısı, engelli adayları içinse dörtte bir oranında gerçekleştirileceğini aktaran Mete, şöyle konuştu:

"Şahsım ve tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım herhangi bir arkadaşımıza karşı ön yargılı, art niyetli değildir veya özellikle parlatmaya çalıştığımız öne çıkartmaya çalıştığımız özel bir şahsiyet yoktur. Bizim görevimiz seçimlerde en üstün başarıyı sağlayacak, seçimleri kazanacak adaylarımızı bulup çıkartmaktır. Kiminle kazanma ihtimalimiz daha yüksekse o adayımızla beraber seçimlere gireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

- Okul tartışması

Mete, gündeme ilişkin de açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon programında yaptığı "Muğla'nın bütün ilçelerine okul ve mera alanları yaptık" açıklamasına tepki gösteren Mete, Muğla Büyükşehir Belediyesinin yaptığı tek bir okul ve mera alanı bulunmadığını savundu.

Mete, Muğla ve ilçelerinde hayırseverler tarafından yaptırılan okullar bulunduğunu, bunlara da bazı ilçe belediyelerinin destekleri olduğunu ancak büyükşehirin hiçbir ilçede okul yapmadığını vurgulayarak, "Bu bilgiyi Kemal Kılıçdaroğlu'na kim verdi?. Bu yanlış bilgilerle Genel Başkanlarını yalancı durumuna düşürdüler." dedi. (AA)







 
Son Eklenen Haberler