SON DAKİKA

İttifak ortağı meclis üyeleri istifa ediyor

9 Nisan 2019, Salı 13:30

     


Aydın’da yerel seçimine Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olarak katılan partilerin Belediye Meclis Üyeleri seçildikleri ittifak ortaklığı partilerden istifa ederek kendi gruplarını oluşturacak.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve İYİ Parti genel merkezleri aldıkları kararla, Büyükşehir ve ilçe belediye meclislerinde kendi gruplarını oluşturma kararı aldı. Alınan kararla, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde yer alan 13 MHP’li, 12 İYİ Partili belediye meclis üyesi seçildikleri partilerden istifa ederek kendi ittifak ortaklarından ayrı grup oluşturacak. Böylelikle, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçen dönem 3 olan grup sayısı, İYİ Parti’nin de dahil olmasıyla 4’e yükselecek.

Aydın’da henüz resmi olmayan sonuçlara göre Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkan Özlem Çerçioğlu ile birlikte CHP’li 32 meclis üyesi yer alırken, 24 AK Parti, 13 MHP ve 12 İYİ Partili meclis üyesi görev yapacak.

MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ile İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, mecliste yine kendi ittifak ortaklarıyla birlikte hareket edileceğini belirtirken, kararın sadece kendi gruplarını belirleme adına alındığı ifade etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler