SON DAKİKA

"FETÖ ile mücadele artan kararlılıkla sürmeli"

9 Ekim 2018, Salı 23:55

     


AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Metin Külünk, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tehlikenin henüz geçmediğini, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelenin kararlılıkla sürmesi gerektiğini belirtti.

Külünk, Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği'nin (TAYDER) İzmir'de bir otelde organize ettiği "Kırmızı Koltuk Açık Sohbet" adıyla düzenlenen konferans programında yaptığı konuşmada, FETÖ ile mücadele ederken bir an bile rehavete düşülmemesi gerektiğine işaret etti.

Bu örgütün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin, büyük bir perdeyi kaldırdığını ifade eden Külünk, "Bu milletin dini duyguları üzerinden Türkiye’nin bağımsızlığını yok etmek isteyenlerin gerçek yüzünü gösterdi. Bu milletin milliyetçilik duyguları üzerinden ülkemizi Batı hegemonyasına teslim etmek isteyenlerin yüzünü gösterdi." dedi.

Külünk, bu örgütle mücadelenin artan bir kararlılıkla sürmesi gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bana '15 Temmuz bitti mi?' diye soruyorlar. Ben hep 'bitmedi' dedim, şimdi de söylüyorum bitmeyecek de... Ne zamana kadar, biz ne zaman dışarıdan sermaye bulma noktasında değil, dışarıya sermaye veren bir ülke olma noktasına gelinceye kadar. Dünyada ilk bin şirketten yüzünün bu topraklara ait olduğu, dünyanın ilk yüz markasının bu topraklardan çıktığı güne kadar bu bitmeyecek. Yeni zamanın aklını üretecek akılları yetiştirinceye kadar bu bitmeyecek. Anadolu topraklarında yaşamak kolay olmuyor. Her dönemde bunun bedeli olmuştur. Bizim yerimizde başka bir millet olsaydı çoktan Anadolu onlara mezar olmuştu."

Son dönemde yeniden Türkiye Cumhuriyetinin test edildiğini belirten Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinin bu sürecin en stratejik gücü olduğunu ifade etti.

TAYDER Başkanı Muhammet Gömük, konferans sonunda Külünk'e plaket verdi. (AA)







 
Son Eklenen Haberler