SON DAKİKA

"Kırsaldaki üretim artırılmalı"

14 Mart 2019, Perşembe 17:27

     


Karpuzlu Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Veteriner Hekim Hasan Nargiz, Gazeteci Ayşe Yılmaz ve Mehmet Aydın'ın sorularını tvDEN'de yayımlanan Seçim Raporu'nda yanıtladı.

Kırsaldaki üretimin artırılması için desteklemelerin ve projelerin önemine dikkat çeken Nargiz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Karpuzlu'da siyasi atmosfer iyi gidiyor. Herkesi birebir tanıyoruz, yüz yüze geliyoruz. Vatandaşın Cumhur İttifakı'na büyük bir teveccühü var. 31 Mart'ta seçimlerin kazanan tarafı inşallah biz olacağız. İhtiyaçlar belirlenmeli ve öncelikli olanlar göz önüne alınarak yola çıkılmalı. Mesela bir otogar yaptılar, yılda bir araba gelmiyorsa öncelikli ihtiyaç değildir.

'İÇME SUYU PROBLEMİ VAR'

Mahallerimizin sıkıntılarını dinlediğimizde tespitlerimiz oldu. Tekeler'in merkez kadar nüfusu var. Yaz döneminde içme suyu problemi var. İçme suyu vatandaşımıza yetmiyor. Sadece yolu var. Bu yol çok dar ve keskin virajlara sahip. Bu yolu birçok mahalle kullanıyor. Sadece Tekeler Mahallesi'nde binin üzerinde motosiklet var. Trafiği aksatıyor. Araçlar da fazla, yani yolun yükü artıyor.

'OTOPARK ŞEHİRLER İÇİN BİR İHTİYAÇTIR'

Aydın büyükşehir olmadan önce, otoparklarla ilgili hiç bir çalışma yapılmamış. Sonrasındaki 5 yılda da yapılmamış. Küçük ilçelerimizde bile cumartesi pazarının olduğu gün araç koyacak yer kalmıyor. Otopark şehirler için bir ihtiyaçtır.

'BÖLGEYE HAYVANCILIK ENTEGRE TESİSLERİ YAPILMALI'

Aydın, tarım ve hayvancılık memleketidir. Bölgedeki hayvan varlığına baktığımızda yoğunluk var. Yaşlanan bir nufusumuz var. Üreten nüfus yaşlandı. Bu insanları köylere bağlayacak projelerin olması lazım. Ekonomik olarak üreticinin büyük projelere gücü yetmez. Mesela bölge entegre hayvancılık tesisleri yapılmalı. Kırsaldaki üretim artırılmalıdır. Üretimin karlı ve sürdürülebilir bir yapı olduğunu vatandaşa gösterirsek doğru üretim yönteminden vazgeçilmez.

'TARIM VE HAYVANCILIKLA İLGİLİ PROJELERİMİZ VAR'

Tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerimiz var. İl ve ilçelerde vatandaşı yaşadığı yerde tutacak projelere ihtiyaç var. Bugün şehir hayatından bıkanların köye dönüşü var. Üretim için dönen yok. Tarımsal üretimden zarar gören bırakıyor, geri dönmüyor. Bu sorunu sadece ilçe belediyeleri değil, büyükşehir belediyesinin de düşünmesi gerekiyor.

'GÖÇÜN EN BÜYÜK SEBEBİ SOSYAL GÜVENLİĞİN OLMAMASI'

Köyden kente göç eden gençliğin en büyük sebebi, sosyal bir yaşam istemesi ve sosyal güvenliği istemesidir. Ürünün ve emeğinin karşılığını vereceğini söyleseler gitmezler. İlçemize yüksek okul getirmek gibi bir çok projemiz var. Yol, gölet ve trafik gibi sıkıntıların çözümü için çalışacağız." (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler