SON DAKİKA

"Türkiye kravatlı bir soygunla karşı karşıya"

14 Mart 2019, Perşembe 17:26

     


Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gazeteci Emin Aydın tvDEN'de yayımlanan Yıldıray Yener'le Günaydın Ege'ye konuk oldu. Uysal, yaptığı politik ve ekonomik değerlendirmede "Türkiye kravatlı bir soygunla karşı karşıya." dedi.

Gazeteci Emin Aydın ve Yıldıray Yener'in sorularını yanıtlayan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim süreci ve genel siyasetle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Uysal'ın öne çıkan değerlendirmeleri şu şekilde: "24 Haziran seçimlerinin şartları başkaydı. İki kutba mahkum etmemek adına merkez sağda ortada olmayı tercih ettik. Bu seçimlerde ciddi endişeler yaşıyoruz. Türkiye'de siyasi partilerin vazifesi, seçmenin önündeki alternatifleri çoğaltmaktır. Söyleyecek sözü kalmayanların neler yaptığını görebiliyoruz. Provokasyon ve manipülasyon girişimleri çoğalıyor. Bugün Türkiye'nin 963 katrilyon bütçesi var. Bütçenin 2/3 ile bile çok rahat yönetilebilir.

'KIŞLAYA, CAMİYE VE OKULA SİYASETİ SOKMAYALIM'

Rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in bir sözü vardı: 'Kışlaya, camiye ve okula siyaseti sokmayalım.' demişti. Bunun sonucunu 15 Temmuz'da gördük.

Beka sorunu varsa bu hale getirenler mi çözüm üretecekler? Ülkemiz, meydan okumalarla karşı karşıya kalmış. Bu iktidarın söyleyecek sözünün kalmamasıdır beka söylemi.

İNSANLAR ENDİŞELENDİRİLİYOR

İddialı olduğumuz noktalar var. Aydın, Muğla, İzmir ve Manisa'da birçok noktamız var. Biz siyasi partilerin iç durumlarıyla ilgili yorum yapmak istemeyiz. İktidarın üslupsuzluğu, yanlışları ve kutsallaştırmasıyla insanların endişeye düşer hale gelmesi ana muhalefetin önünü açtı. Onlar da bunun keyfini sürüyorlar.

SEÇİMİN NE KAZANDIRANI NE DE KAYBETTİRENİYİZ

Seçimlerde Demokrat Parti olarak ne bir siyasi partinin kazandıranı ne de kaybettireniyiz. Seçmene yönlendirmemiz olmuyor. Sadece adayımızı söylüyorum. Adayımızın olmadığı yerlerde de şunu söylüyorum: Ehil insanları ve namuslu insanları tercih edelim diyorum.

FIRSAT EŞİTLİĞİNE SAHİP BİR ÜLKE İSTİYORUZ

Seçim sürecinde anket yaptırmadık. Her seçim döneminde anketleri bir enstrüman yapanlar bugün istediklerini alamayınca, bu anketlere güvenmiyoruz diyorlar. Ama özelde ve yerelde yapılan anketleri de olumlu görüyorum. Kırat özlemi romantizm içerisinde bizim söylemimiz değil. Devlet ve millet kavramlarını yerine koyacak, fırsat eşitliğine sahip olduğu bir ülke haline getirmek istiyoruz.

TÜRKİYE KRAVATLI SOYGUNLA KARŞI KARŞIYA

Türkiye kravatlı bir soygunla karşı karşıya. Sistematik bir yolsuzlukla karşı karşıyayız. Hadi kendiniz yağmalayıp soyuyorsunuz da başkalarına neden izin veriyorsunuz diye soruyorum." (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler