“Çerçioğlu manipülasyon yapıyor”
20 Şubat 2024, Salı 11:01| Tweet | ||
|
||
Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu “Baş Başa” programının konuğu, CHP eski İl Başkan Yardımcısı gazeteci Serhan Seyhan oldu. Aydın’da vatandaşların şebeke suyuna çok fazla para ödediği anlatan Seyhan, “Özlem Çerçioğlu’na bu soru sorulunca, karikatürdeki gibi manipülasyon yapıp milletin aklıyla dalga geçiyor” dedi.
MEVZU DERİN BAŞLIYOR
Serhan Seyhan tvDEN ekranlarında “Mevzu Derin” ismiyle hafta içi her gün Ana Haber Bülteni’nden sonra günün öne çıkan konularını ele alacağı programla ilgili olarak açıklama yaptı. Seyhan, “Aydın’da Mevzu Derin’in anlatmaya çalıştığı en önemli konu şu; vatandaşın seçmen olarak bilmesi gereken, tercihlerini kullanacak olan kişilerden saklanan, gizlenen ve ya bir şekilde kamuoyu gündeminde meşgul edilmemiş konuları, insanlar 31 Mart’ta oylarını kullanmadan önce sorgulama yapabilmesi, büyükşehir belediyesi hizmet yapması gereken bütçelerle neler yaptı bunları ortaya koyacağız” dedi.
ÇERÇİOĞLU KARİKATÜRDEKİ GİBİ CEVAP VERDİ
Serhan Seyhan, “Gazeteci arkadaşımız Erman Çetin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, rakibinin 5 yıl boyunca suya zam yapmayacağı ve yüzde 50 indirim yapacağı vaadini anımsatarak, bu konuda neler düşündüğünü sormuş. Güzel de bir soru. Sayın Çerçioğlu bu sorunun akabinde Sayın Çerçioğlu daha hiç sudan bahsetmeden ‘ekonomiyi uçuracağız dediler batırdılar, her şeye zam geliyor, mazot zamlandı’ gibi sözlerle ‘Millet aç aç’ karikatürü gibi bir durum. O karikatürde kadın eşine yanındaki kadının kim olduğunu soruyor, adam da ‘Millet aç aç’ diye cevap veriyor. Yani olay bu kadar manipüle edilemez. Bu kadar göz ardı edilemez” diye konuştu.
Gazeteci Seyhan “Şuanda Koçarlı, İncirliova ve Aydın merkez Efeler ölçeğinde, İkizdere Barajı’ndan suyun kendi akış cazibesi ile şebekeye verilen suyun maksimum ton maliyeti 1 liradır. Tonu 1 lirayı geçmeyecek suyu bütün kümülatif vergilerle birlikte yaklaşık 38 liraya veriyorsunuz. Buna katı atık da dahil. Su Allah vergisi ve devletin yaptığı barajlarla büyükşehir belediyesine satıp para kazanması için, oradan elde ettiği gelirle hizmet etmesi için oluşturulan bir gelir kaynağı. Doğalgaz ne? İthal edilen bir enerji kaynağı. Bir kısmını Karadeniz’de bulunan gazdan sonra kendimiz üretiyoruz. Yüzde 80’inine yakını hala ithal edilir durumda. Doğalgazın metreküp fiyatı, Rusya’dan gelen doğalgazın fiyatı 7,50 lira. Rusya’dan gelen gazı evimde metreküpü 7,50 liraya kullanıyorum. Suyu ise 38 liraya kullanıyorum. Sonra da çıkıyorsun buna ‘Biz bunu bisiklet pompası ile mi basıyoruz?’ diyorsun. İnsanların aklı ile bu kadar alay edemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül

Aydın’da kendi imkânlarıyla üretime başlayan 32 yaşındaki kadın girişimci

Aydın Salı Pazarı’nda incir, ceviz ve kestane satarak geçimini sağlayan

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, emlak

Radyo ve televizyon yayıncıları meslek birliği Başkanı Vedat Gündoğan ve yönetim

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç mayıs

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, tvDEN ekranlarında yayınlanan

tvDEN ekranlarından Gündem Özel programında konuşan Altınsen Genel Başkanı

Aydın’ın Efeler ilçesinde eğitim veren Özel Dörtgen Anadolu

Gündem Özel programında bu hafta eski İçişleri Bakan Danışmanı Haşmet

Aydın’da şehir hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte sağlıkta yeni bir döneme

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Aydın Büyükşehir Belediyesi

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının ardından CHP Grubu basın

Aydın Demir Madeni Eşya Torna Tesviye ve Sıhhi Tesisatçılar Odası’nın

Yaklaşık 100 yıllık köklü geçmişe sahip Otogönül, edindiği

Yapay zekâ teknolojilerinin hızla gelişmesiyle birlikte kişisel verilerin izinsiz

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan yılın ilk salı pazarında vatandaşlar

Aydınlılar, yeni belirlenen maaşı eleştirdi.. Bir vatandaş, “Vallah alsınlar

Marketlerde 25 kuruştan satılan plastik poşetlerin fiyatı 1 liraya yükseldi.

Aydın’ın Çine ilçesinde, 1950 yılında kurulan ve 76 yıldır Çine’nin

Radyo Televizyon Meslek Birliği (RATEM)’in resmî web sitesi www.ratem.org,

800 milyon liralık büyük ikramiyenin talihlilerini bulmasının ardından mikrofonlarımızı

2026 yılına girerken akaryakıt fiyatlarında beklenen artış resmileşti. Özel Tüketim

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesi üzerinde

Yılbaşı yaklaşırken kuruyemiş tezgâhlarında hareketlilik başlasa da ekonomik

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan İlayda Korkulu, AK

2026 yılı için asgari ücretin 28.075 TL olarak açıklanmasının ardından

Aydın Salı Pazarı’nda yaklaşık 40 yıldır üreticilik ve pazarcılık yapan

Geçen hafta sonunda oynanan Aydın Süper Amatör Lig 9. hafta mücadelesi

Aydın’ın ilk ve tek sporcu atletik performans salonu olan Atlas Atletik Performans

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Disiplinler Arası Çevre Sağlığı Programı,

Kırmızı et fiyatlarındaki sürekli artış, mutfak masraflarını her geçen

1 Ocak 2026’dan itibaren basit usulden gerçek usule geçecek esnafın











