“Kendi suçluluklarını gizlemeye çalışıyorlar”

21 Mayıs 2019, Salı 16:50

     


FETÖ’nün sözde belediyeler imamı Erkan Karaarslan ile cezaevinde yaptığı görüşme ile Türkiye’nin en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelen Serhan Sayhan, tvDEN’de yayınlanan 5G1K programına konuk oldu. Seyhan, “Gündemi benimle değiştirmeye ve kendi suçluluklarını gizlemeye çalışıyorlar” dedi.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14 Mayıs’ta üçüncü duruşması görülen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılandığı davada, Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ’nün sözde belediyeler imamı olarak yargılanan ve Ankara Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan Erkan Karaarslan’ın verdiği ifadeler ülke ve siyaset gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Karaarslan’ın duruşmada cezaevinde kendisiyle görüşen ve Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu ile danışmanlığını yaptığı diğer CHP’li belediye başkanları hakkında beyanda bulunmasını istediğini öne sürdüğü Serhan Seyhan da Türkiye’nin en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi. Seyhan, “Görüşmemizde Erkan Karaarslan ‘eğer tüm bildiklerimi anlatırsam CHP diye bir parti kalmaz’ dedi” şeklindeki açıklamasından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP’nin üst düzey yöneticilerinin de hedefi haline gelmişti.

“BİLDİKLERİNİ ANLATSINLAR”

tvDEN’de yayınlanan, Faruk Özkan’ın moderatörlüğündeki 5G1K programında gazeteciler Mehmet Aydın, Sezgin Madran, Ayşegül Koç ve Yıldıray Yener'in sorularını yanıtlayan Serhan Seyhan, “Gündemi benimle değiştirmeye ve kendi suçluluklarını gizlemeye çalışıyorlar. Erkan Karaarslan da, Özlem Çerçioğlu da benim gibi yargıya gidip konuyla ilgili tüm bildiklerini anlatmalı. Yargıyı ve kamuoyunu daha fazla yanıltmasınlar. Ben, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın tanığı değilim, sanığı değilim. Fakat hiçbir yerinde olmadığım bir davanın duruşmasında verilen ifadelerle, sanki davanın bir numaralı aktörüymüşüm gibi bir algı oluşturuldu. Beni karalama ve itibarsızlaştırma çabasına girdiler. Böylelikle Aydın’da 32 aydın henüz sonuçlandırılamayan FETÖ soruşturmasıyla ilgili verdiğim ifadeleri de değersiz ve ciddiyetsiz hale getirmeye çalışıyorlar” dedi.

“ÇERÇİOĞLU’NU TANIDIĞIM

İÇİN PİŞMANLIK DUYUYORUM”

Yaklaşık üç saat süren programda iddiaları tüm ayrıntılarıyla anlatan Seyhan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu 2007 yılından beri tanıdığını, onun da kendisini tanıdığını ifade ederek, “Birlikte siyaset yaptık. Ben CHP Gençlik Kolları’ndaydım. 2009’da Aydın Belediye Başkanı seçilince de birlikte çalıştık, birlikte siyaset yapmaya devam ettik. Hatta şu an hala aktif olan Aybel A.Ş.’yi, Aydın Belediyesi döneminde ben kurdum ve belediyeye hibe ettim. Bu şirketin hibe kabulünü de Özlem hanım bizzat kendisi yaptı. O dönemde prosedür gereği böyle bir yol izlenmesi gerekiyordu. Şimdi aynı şirket Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine devam ediyor. CHP Aydın İl Yönetimi’ni Özlen Çerçioğlu ile birlikte dizayn ettik. Dönemin İl Başkanı Barkan Kalınomuz ile Belediye Başkanı’nın arası iyi değildi. Yönetimden 27 kişiyi istifa ettirerek partiyi olağanüstü kongreye götürdük. 2013 Ekim ayında yapılan kongrede İl Başkanı seçilen Hikmet Saatçi’den sonra en yüksek oyu olan bendim. İl Başkan Yardımcısı oldum. Örgütlenmeden sorumluydum. 2016 yılına kadar Özlem Çerçioğlu ile hem CHP’de, hem belediyede birlikte çalıştık. Şimdi çıkmış beni tanımadığını söylüyor. Bizim Özlem hanımla geçmişteki yakınlığımızı tüm Aydın biliyor. Fakat gelinen noktada Çerçioğlu’nu tanıdığım için pişmanlık duyuyorum” diye konuştu.

“YARGITAY’DAKİ DAVAM

BEŞ AYDA ONANDI”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin domain hesabını barındırma işi için doğrudan alım yöntemiyle yapılan hizmet alımında sahte diploma sunduğu iddiasıyla yargılandığı davanın henüz sonuçlanmadığını ifade eden Seyhan, “Aslında bu da o dönemde prosedür gereği yapılması gereken işlerdendi. Benim bir yazılım firmam vardı. 900 liralık bir işti. Gerçi bu iş bana da verilmedi. Fakat dosyaya sahte diploma ibraz ettiğim iddiasıyla hakkımda dava açıldı. Yerel mahkemenin verdiği 3 yıl 10 günlük ceza, Yargıtay’da da beş ay gibi kısa bir sürede onandı. Çünkü o dönemde yargıda FETÖ’nün egemenliği vardı. Ben konuyu Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na taşıdım. Şimdi oradan çıkacak kararı bekliyorum. Hakkımda verilecek her türlü cezayı çekmeye de razıyım. Kaldı ki aldığım yerel mahkemenin verdiği ve Yargıtay’ın onadığı ceza, yatarı olmayan bir ceza. Peki şimdi beni sahte diploma sunduğum için sahtekar olmakla suçlayıp itibarsızlaştırmaya çalışanlar, Erkan Karaarslan’ın akrabalarına verdikleri yaklaşık 7 milyon liralık ihalelerde börekçilerden diploma istemişler midir? Asıl sorgulanması gereken 900 liralık bir iş için benim sunduğum diplomamın sahte olup olmaması mıdır yoksa 5 milyar liralık Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesini yönetenlerin kimlerle iş tuttuğu mudur?” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NA DA BRİFİNG VERDİ”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kendisinin cezaevine girip Erkan Karaarslan ile nasıl görüşebildiğini sorguladığını ifade eden Serhan Seyhan, “Aslında sorgulanması ve yanıtlanması gereken, Erkan Karaarslan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da brifing vermiş midir? Hiç tanımadıklarını iddia ettikleri, sıradan bir FETÖ tutuklusu olarak gördükleri Erkan Karaarslan, Eskişehir’de Kılıçdaroğlu ve tüm CHP’li belediye başkanlarının katıldığı toplantıda sunum yapmış mıdır? Bu toplantıların benzeri daha sonra bölge belediye başkanlarının katılımıyla İzmir’de yapılmış mıdır? Şimdi olayı benim sahte diplomama ya da cezaevindeki görüşmeme indirgeyerek bunları unutturmaya, olmamış, yaşanmamış gibi göstermeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

“ARAMIZA KARA KEDİLERİN EN BÜYÜĞÜ GİRDİ”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile aralarının bozulmaya başlamasının Erkan Karaarslan ve ekibinin gelmesiyle başladığını dile getiren Seyhan, “Daha önce bizim Özlem hanımla hiçbir problemimiz yoktu. 2013 yıllarının sonuna doğru Karaarslan ve ekibi o zaman Aydın Belediyesi’ne geldi. 2014 Mart ayındaki seçimlerde Aydın’ın büyükşehir olması ile birlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kadrolarını Erkan Karaarslan dizayn etti. Akrabalarını, sevgililerini önemli görevlere getirdi. Ege Et gibi, İmar A.Ş. gibi belediyenin önemli şirketlerinin yöneticileri oldular. Bu süreçte ben ve benim gibi daha önceden Özlem Çerçioğlu’nun yanında olan, ona destek olan, birlikte siyaset yaptığı kişilerin arası bozulmaya başladı. Kendisine seçim kazandıran ekipte yer alan bir çok kişi Karaarslan ve ekibinin telkinleriyle mağdur edildi. Onlarlar bizden, biz de onların uygulamalarından rahatsız olduk. Yani Özlem hanımla aramıza kara kedilerin en büyüğü Karaarslan girdi” dedi.

“KARAARSLAN’IN EKİBİ HALA GÖREVDE”

Erkan Karaarslan’ın getirdiği ekipte yer alan bazı kişilerin hala Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin önemli makamlarında görev yapmaya devam ettiğini de belirten Serhan Seyhan, “Son birkaç haftadır bir değişiklik yaptılar mı bilmiyorum. Fakat Karaarslan’ın ekibi belediyede ve şirketlerinde görev yapmaya devam ediyordu. Bu süreçten sonra nasıl bir yol izlerler bilemiyorum. Özlem Çerçioğlu Erkan Karaarslan’ı da tanımadığını iddia ediyor. Oysa hem Aydın Belediyesi hem de Aydın Büyükşehir Belediyesi döneminde Karaarslan ile belediye bürokratlarıyla toplantı yaparken çekilmiş fotoğrafları var. Karaarslan’ın sosyal medya paylaşımları var” şeklinde konuştu.

“CEZAEVİNE VATANDAŞ OLARAK GİTTİM”

Aydın’da yerel internet haber sitelerinde çalıştığını, bir yıl kadar yerel AYTV’yi işlettiğini ve halen sosyal medyada ve internet haber sitelerinde yorumlar yaptığını dile getiren Seyhan, “Ben işçi emeklisi bir babanın oğluyum. Yaptığım işlere bakılarak gazeteci deniliyorsa da gazeteciyim. Fakat ben Erkan Karaarslan ile cezaevindeki görüşmeye bir gazeteci sıfatıyla gitmedim. Vatandaş olarak gittim. Cezaevi savcısına dilekçe verdim. Talebim kabul edildi ve Karaarslan ile görüştüm. Hatta iki kez görüştüm. İkinci görüşmeye Karaarslan’ın eşi Selma hanımın arabasıyla birlikte gittik. Erkan Karaarslan’a hiçbir şekilde baskıda bulunmadım. Sadece benim gibi bildiklerini yargıya anlatmasını istedim. O benden daha fazlasını biliyor. İçinde bulunduğu durumdan kendisi de ailesi de çok rahatsız. Fakat gerçeklerin ortaya çıkması için ne biliyorsa anlatması gerekiyor. Özlem Çerçioğlu da bildiklerini anlatmalı ki bu süreç daha fazla uzamasın. Şunu da belirteyim ki, bizim Erkan Karaarslan ile görüşmelerimizde Ekrem İmamoğlu ile ilgili tek kelime geçmedi. Şayet görüşme kabininde telefonla yaptığımız görüşmelerin kaydı tutuluyorsa bunlar cezaevi savcılığından istenebilir” dedi.

“CAMBAZ DÜŞTÜ, AĞIR YARALI”

Erkan Karaarslan’ı ipte oynayan bir cambaza benzeten Seyhan, “Fakat ip koptu, cambaz düştü. Cambaz ağır yaralı. Bugüne kadar ‘cambaza bak’ deyip milleti uyutanlar da yolun sonuna geldi. Cambazın ayağa kalkmasının ve yaşamasının tek bir yolu var, o da tüm bildiklerini anlatması. Zaten cezaevi görüşmemizde bana konuşması halinde CHP diye bir parti kalmayacağını söyledi. Bir milyar liralık yolsuzluğu saniye saniye anlatacağını söyledi. Bu konuda savcılığa bir dilekçe verdiğini de biliyorum. Kullandığı telefonları ve bilgisayarı savcıya teslim ettiğini biliyorum. Aydın’da 32 aydır henüz iddianamesi yazılamamış FETÖ soruşturmasının da artık önümüzdeki günlerde sonuçlandırılacağını düşünüyorum. Çünkü Aydın’da bugüne kadar açılmış ve sonuçlanmayan hiçbir FETÖ davası kalmadığını biliyorum” diye konuştu.

“ONLARI KİM KORUYOR?”

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’in yaptığı basın açıklamasında kendisini kimin koruduğunu sorduğunun hatırlatılması üzerine Serhan Seyhan, “Beni kimse korumuyor. Sade bir vatandaşım. Geçmişte maskeli kişilerce darp edildim. Bu kişilerin kullandığı araç, ASKİ’nin kiralık olarak kullandığı bir araç çıktı. Evimin korunmasıyla ilgili Emniyet bir tedbir kararı almıştı. Fakat onun da süresinin bittiğini biliyorum. Son gelişmelerle ilgili koruma isteyip istemediğim soruldu. Ben de istemedim. Beni kimse korumuyor. Fakat ben de şunu öğrenmek istiyorum. Onları kim koruyor? CHP İlçe Başkanı sosyal medyadan Cumhurbaşkanı’na hakaret etti. Benzer durumlarla ilgili bir çok insan tutuklanırken Polat Bora Mersin niçin denetimli serbestlikle bırakıldı? Aydın’daki FETÖ soruşturması 32 aydır niye sonuçlandırılmıyor? Bunlara baktığımızda birilerinin korunup kollandığını mı düşünmemiz gerekiyor?” dedi.

“CHP’YE GENEL BAŞKAN BİLE OLMAM”

Siyasi hayatında resmi olarak bugüne kadar sadece CHP olduğunu söyleyen Seyhan, “Bugün öğrendim ki, 9 Mayıs’ta CHP’den ihraç edilmişim. Hiç önemli değil. İtiraz da etmeyeceğim. Bu saatten sonra ‘CHP’ye Genel Başkan ol’ deseler de olmam. Geçmişte de kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmiştim. O zaman Özlem Çerçioğlu’nun ‘bu iyi çocuktur’ demesi ve bana sahip çıkmasıyla ihraç edilmemiştim. Şimdi de Özlem hanımın beni tanımadığını söylemesi gerçekten çok komik bir durum. Şu an başka bir siyasi partide de yer almıyorum. Fakat yerel seçimler öncesi AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın yanında yer aldım, onu destekledim. Aday tanıtım töreninde onunla çektirdiğim fotoğrafı bile beni itibarsızlaştırmak için kullandılar. Parayla haber yaptırdıkları yaygın basın kuruluşlarında yayınlattılar. Ben hiçbir şeyimi inkar etmiyorum. Geçmişte Özlem hanımla da çok samimi fotoğraflarım var” diye konuştu.

“AİLEM ÇOK ZARAR GÖRDÜ”

Seyhan, Özlem Çerçioğlu ile arasında son 2-3 yıldır yaşanan gerginliklerden ailesinin de çok büyük zarar gördüğünü belirterek, “Ben de herkes gibi bir insanım. Sorumluluklarım var. Bakmakla yükümlü olduğum ailem var. Eşim var, çocuğum var. Fakat bu gelişmelerden sonra ailem de çok büyük zarar gördü. Eşim Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyor. Hakkıyla işe girmiş. KPSS ile atanmış. İtfaiye Dairesinde çalışıyor. 600 itfaiyecinin arasında görev yapan tek kadın. Çalıştığı yerde kadınlar tuvaleti yok. Eşim tuvaleti kullandığında bir arkadaşı kapıda bekliyor, başkası girmesin diye. Annem AYBA’da çalışıyordu. Kardeşimin eşi de Belediye’de çalışıyordu. Şimdi hepsi işsiz kaldı. Özlem hanımla benim aram iyiyken ailemin durumu da iyiydi, fakat aramız bozulunca ailem de zarar gördü” dedi.

"ÖZLEM ÇERÇİOĞLU FETÖ'CÜ DEĞİL

ONLARLA İŞBİRLİĞİ YAPAN BİRİ"

Bir soru üzerine Seyhan, Özlem Çerçioğlu’nu FETÖ’cü olmakla suçlayamayacağını belirterek, “Bu konuda yargının verdiği bir karar da yok. Özlem hanımın FETÖ’cü olması mümkün değil. Fakat FETÖ ile irtibat ve iltisakı olduğu ortada. Erkan Karaarslan bu örgütün belediyeler imamı ise Özlem hanımla ilişkisi, işbirliği ortada. Aldığı ihaleler ortada. Belediye kadrosunu nasıl şekillendirdiklerini sadece ben değil belediyede ve CHP’de görev yapan herkes biliyor. 17-25 Aralık’tan sonra Zaman Gazetesi’ne aktarılan paralar Basın İlen Kurumu kayıtlarından tespit edilebilir. Şu an yaptıkları tek şey ise kendi suçlulukları gizleyebilmek için benim üzerimden gündemi değiştirmeye çalışmak” diye konuştu. (ERDAL AYDIN) 







 
Son Eklenen Haberler