SON DAKİKA

“Seçimi kazanacak adayları destekleyeceğiz’’

21 Aralık 2018, Cuma 14:56

     


İyi Parti Manisa İl Teşkilatı’da yerel seçimler için adaylık başvurusu devam ederken Şehzadeler İlçesi için sanayi Uğur Kıraloğlu, Yunusemre İlçesi için ise mimar Reşat Oğuz Ege aday adaylığını açıkladı. Partide düzenlenen törende İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz, yerel seçimler konusunda çalışmaların devam ettiği belirtirken, CHP ile ittifak çerçevesinde adaylar noktasında kesinleşen isimlerin olmadığını ve hem büyükşehir, hem de ilçeler için kazanabilecek adaylara destek vereceklerini ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yerel seçimlere yaklaşık 4 aylık bir zaman kala partide hem belediye başkanlığı aday adayı başvuruları, hem de aday adaylığı açıklamaları devam ediyor.

İY Parti Manisa İl Başkanlığı binasında düzenlenen törenle Şehzadeler İlçesi için sanayi Uğur Kıraloğlu, Yunusemre İlçesi için ise mimar Reşat Oğuz Ege aday adaylığını açıkladı.

ÖN SEÇİMİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

İyi Parti Şehzadeler İlçe Belediye Başkan Aday Adayı sanayici Uğur Kıraloğlu yaptığa açıklamada, belediye başkan adayları belirleme noktasında tabanın sesinin dinlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Şehzadeler aday adayı Kıraloğlu, “Demokrasi kültürü kaybettik. Halkımız ve teşkilatlarımızın sesini dinlemediğimiz. Tabandan gelen sesleri yukarıya doğru iletemediğimiz için demokrasi kültürümüz yara aldı. Tepeden inme adaylarla hiçbir yerde başarı sağlanmaz. Bu nedenle ön seçim yapılması gerek partimizin gerek vatandaşın sesini dinlenmesi Manisa için çok iyi olacak. Tepeden inme adaylar ile halkın önüne seçenek getirilmesi doğru değildir. Bu durumu yanlış buluyorum’’ diye konuştu.

Manisa’nın modern bir şehir olmaktan uzak bir kent olduğuna dikkat çeken aday adayı Kıraloğlu, “Manisa modern bir şehir olmaktan çok uzak bir şehir. Özellikle il genelinde alt yapı konusunda sıkıntı yaşanıyor. Çarpık kentleşme ikinci önemli bir sorun. Halk Manisa’da sosyalleşemiyor. Manisa hava kirliliğinde Türkiye’de 5. Sıraya girer. Eğitim, kültür, sanat ve spordan yoksun olan bir kent. Turizm konusunda sıkıntı yaşanıyor. Bu konuda belediyelerin yapacağı çok işler var. Alt geçit, üst geçit yaptığın zaman memlekette en iyi hizmeti onun yaptığını zannediyorlar. Ancak durum böyle değil. Belediyenin görevi yol, köprü yapmak değil, beleye eğitimden, kültürüne ve sanayisine kadar bir çok alanda bir çok hizmet yapılabilir. Bu hizmetleri yapabilmek için belediye başkanlığı aday adaylığı görevine talip oldum. Yapacağımız işbirliği sayesinde büyükşehir, Şehzadeler ve Yunusemre’yi CHP ile birlikte kazanacağımıza inanıyorum’’ diye konuştu.

Yunusemre İlçesi’nden Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan mimar Reşat Oğuz Ege, belediyelerin siyaset yeri olmadığını belirterek, “Türkiye’deki siyaset anlayışında yeni bir parti olan İyi Parti’ye nasıl bir ihtiyaç duyulduysa bende taşın altına elimi koymak için bu yola çıktım. Bu benim için doğru yol olduğuna inanıyorum. Ailemde siyasetten gelmektedir. Bizim bildiğimiz kadarıyla belediyeler siyaset yeri değil, hizmet yeridir. Bu bilinçle Yunusemre’ye aday oldum’’ dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz ise, aday adaylıklarını açıklayan isimleri tek tek tebrik ederek, başarılar diledi.

“HİÇBİR HİSSİYAT GÜTMEYECEĞİZ’’

Aday adaylığı açıklamalarının ardından basın mensuplarının CHP-İYİ Parti ittifakının Manisa’daki çalışmalarının son durumu hakkındaki sorularını yanıtlayan İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını belirleme noktasında titiz çalışma yürüttüklerini dile getirerek, aday gösterilecek adayların parti rozetini çıkartarak her kesime hitap edecek adaylar olacağını ifade etti. Eryılmaz, “Önemli olan noktamız büyükşehir belediye başkanlığı kazanmak. İlçelerde ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunda çalışmalar sürüyor. İyi niyetli gidiyoruz. İlçelerimizde ise tamamını kazanma üzerinde hangi partinin adayı daha iyi sonuç alacaksa hiçbir hissiyat gütmeden o partinin adayını destekleyeceğiz. Şuanda netleşen bir durum yok. Önemli olan kazanabilecek aday ve parti ile ol ilçede seçime gitmek. İlkemiz bu olacak. Ocak ayının ilk haftasında adayların açıklanacağını zannediyoruz. CHP’den başvuralar daha önce oldu. Bizim başvurularımız sürüyor. Bizimde başvurularımız sonuçlandıktan sonra öncelik parti bazında sonra aday bazında çalışma yapılacak’’ dedi. (İLKER KILIÇASLAN)







 
Son Eklenen Haberler