SON DAKİKA

“Çerçioğlu’nun eşinin fabrikasında Ege Et çeki dağıtılıyor”

26 Mart 2024, Salı 07:48

     


İYİ Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı, gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu “Baş Başa” programına katıldı. Programda projelerinden bahseden Kayalı yaptığı çarpıcı açıklamalarla da gündeme oturdu.

“ÇERÇİOĞLU’NUN EŞİNİN FABRİKASINDA DAĞITILAN BU ÇEKLER SORUŞTURMA KONUSUDUR”

Özer Kayalı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun eşinin kendi fabrikasındaki işçilere, belediye şirketi olan Halk Ege Et'ten 500'er liralık hediye çeki dağıttığı söyledi.

Kayalı, “Herkes Ramazan’da bir yardım yapabilir ama Aydın Büyükşehir Belediyesinin sahibi olduğu Halk Ege Et'ten, eşinin ya da ailenin sahip olduğu fabrika çalışanlarına 500 liralık hediye çeki dağıtılması ne demek şimdi? Bunu nereden yorumlarsanız, elle tutulacak bir şey değil. Niye bu şirket? Bine yakın çalışanı var. Böyle bir imkan varsa Aydın’daki diğer firmalar neden oradan alıp dağıtmıyor yani? Eğer yoksul halka bir şeyler dağıtmaksa gaye sivil toplum kuruluşları ile çalışılsa, sosyal yardıma ihtiyaç duyan insanlara bu çekleri verse amenna. Ama sen eşinin ya da ailenin fabrikasında çalışanlara bu yardım tamamen soruşturma konusu olabilecek bir durum. Zaten benim bildiğim kadarıyla 15-16 tane ciddi anlamda soruşturma dosyası devam ediyor. Yargılamalar devam ediyor. Bunların çoğundan da suçlama çıkacağını düşünüyorum. İnsanların yüzde 20 daha ucuz et için kuyruğa girdiği bir dönemde bunun olmaması lazım” ifadelerini kullandı.

EFELER’DE İYİ PARTİ AFİŞLERİNİN ADAY EŞİ TARAFINDAN TOPLATILDIĞI İDDİASI

İYİ Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı, “CHP Söke Belediye Başkanı ve Adayı Mustafa İberya Arıkan'ın eşi olan Hakime Hanım, Efeler İlçe Seçim Kurulundaymış Efeler’de. Bütün Efeler’de bizim İYİ Parti’nin posterleri bayrakları toplanmış ama CHP’nin bayrakları posterleri duruyor. Bu çok önemli bir şey. Seçim kanununda böyle bir şey varsa kuralları koyduğunuzda eşit olarak uygulansın. Olmaz böyle bir şey, taktir yetkisi de olamaz zaten” dedi.

“SEÇMENLER YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR”

Seçim çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirten Özer Kayalı, “Sahada gördüğüm teveccüh gerçekten çok fazla. Tanınmıyorum sanıyordum ama durum öyle değilmiş. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’e, vekilimize ve İYİ Parti kadrolarına sevgi çok fazla” diye konuştu.

“PROJELER KAMUOYUNDA BEĞENİLDİ”

İYİ Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı, projelerini tek tek anlatarak Aydın’da yaşayan seçmenlere detaylarını anlattı. Özellikle deprem ve afetlere hazırlık konusunda detaylı bilgiler veren Kayalı, ekibiyle birlikte bu sorunun üstesinden geleceklerinin altını çizdi. Kentsel dönüşüm, ulaşım, trafik sorunları, suyun ucuz ve kaliteli olarak halka sunulması, madde bağımlılığı ile mücadele, yenilenebilir enerji kaynakları, kültür-sanat, kullanılmayan köy okullarının bilim teknoloji atölyesine dönüştürülmesi gibi projeler tek tek anlatıldı. 







 
Son Eklenen Haberler