"Onlar Baba ocağında değil, başkasının kucağında"
26 Haziran 2024, Çarşamba 06:23Tweet | ||
![]() |
İYİ Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık'ın partililerine yönelik yaptığı 'Baba ocağınıza dönün' çağrılarına, "Onlar kendileri baba ocağında değil, başkalarının kucağında" yanıtını verdi.
Efeler'de hizmet veren Kahve Bahane'de, İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı yönetimi ve ilçe Başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, meclis üyelerinin katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan İl Başkanı Ahmet Ertürk, partiden istifa edenler ile partileri ile alakası olmadığı halde sosyal medyada eleştirilerde bulunanlara cevap verdi. İYİ Parti'nin giderek güçlenmesinden dolayı yerelde ve genelde eleştiri odağı haline geldiğini belirten Başkan Ertürk, son yapılan 2 seçimi değerlendirdi. Ertürk, "2024 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinde mutfaktaki yangın iktidarı sendeletmiş, 2024 yerel seçimlerinde de seçmenimiz AKP hükümetine duyduğu öfkeyle mevcut konumdaki en güçlü gördüğü muhalefet partisi CHP'yi 1. parti yaparak tavrını göstermiştir. 2024 yerel seçimleri %70'lik oranla son 30 yılın katılım oranı en düşük olan yerel seçimi olmuştur. %22'lik bir kesimin sandığa gitmediği, 2 milyon 210 bin geçersiz oyun kullanıldığı seçimde hem iktidara hem muhalefete 'milli olun' manasında uyarıda bulunmuş, tabiri caizse aba altından sopa göstermiştir.
İYİ Parti olarak 2024 yerel seçimlerinde her ne kadar kazanamamış olsak da Kuşadası ilçemiz güzel bir başarı örneği sergilemiştir. ikisi Büyükşehir olmak üzere 9 meclis üyemiz partimizi temsil hakkı kazanmıştır. Ancak takip eden günlerde meclis üyeleri arasında çıkan uyuşmazlıklar, toplantılarda ortak karara varılamıyor olması birleştirici ve uzlaşmacı tavır sergilenmesi gereken ilçe başkanının taraflı davranarak objektifliğini yitirmesi ve kişiye bağımlı davranması, il teşkilatı ve Genel merkeze karşı tüzüğümüze aykırı davranışlar sergilemesi neticesinde görevden alınarak yerine, yerel seçimlerde partimizin Kuşadası belediye başkanı adayı Behçet Alp atanmıştır" diye konuştu.
Konuşmasının ardından sorulara da yanıt veren İl Başkanı Ahmet, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık'ın her platformda İYİ Partililere çağrıda bulunup, 'baba ocağınız MHP'ye dönün çağrısı yaptığı hatırlatılması üzerine, "Onların kendileri baba ocağında değil, başkasının kucağındalar. Biz kendilerinin geri dönmesini bekliyoruz. İYİ Parti olarak bizim kapılarımız her zaman açık, dileyen gelebilir" yanıtını verdi.
HABER VİDEOLARI

Gazeteci Emin Aydın'ın sunduğu tvDEN ekranlarındaki Baş Başa programının konuğu

Türkiye’de iklim değişikliğine uyum kapasitesini artırmak amacıyla Avrupa

Gazeteci Emin Aydın’ın sunduğu Baş Başa programına konuk olan Adnan Menderes

Profesyonel Koç ve Mentör Mehtap Şamat, tvDEN ekranlarında Gazeteci Emin

Konya’nın obruklarıyla ün salan Karapınar ilçesi, yeni bir obruk

Altının gramı güne yükselişle başlamasının ardından 3 bin 183 liradan işlem

23. Piyade Tümen Komutanlığında gerçekleştirilen törende, Şehit İs.

Gelişimini pek çok faktör tetikliyor Ailede varis hastalığı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde sevgi evinde kalan 14 yaşındaki kız

Silahla yağma suçundan 24 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası ile Afyon Açık

Türkiye ile AB tarafından ortaklaşa finanse edilen “Eğitimli Çocuk

AFAD, Kandilli son deprem bilgileri araştırılıyor. Sarsıntı hisseden yurttaşlar arama

Güncel akaryakıt fiyatları vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor. Yüzde

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Bolu Kartalkaya'da

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Yukarı Kayacık Mahallesi'nde 2013 yılında

Son yıllarda hızla yaygınlaşan e-ticaret, Aydınlı esnafın işlerini derinden etkiledi.

Türkiye'nin birçok bölgesinde soğuk hava etkisini gösterirken,

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Ilıcabaşı Mahallesi’nde yaşayan

Yüksek Mimar Cemre Şahin Kazıcı’nın ardından bir açıklama da TMMOB

Yüksek Mimar Cemre Şahin Kazıcı, Aydın Adnan Menderes Bulvarı'ndaki eski

Aydın'da 10 yaşından beri ayakkabıcılık yapan ve çırak olarak başladığı

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde sabah zeytine giden bir kadın, akşam

Sivas’ta 3 aracın hurdaya döndüğü kazada yaralanan olmadı. Edinilen

Aydın’ın Koçarlı, Kuşadası ve Söke ilçelerinde jandarma ekiplerinin

Aydın ve ilçelerinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından gerçekleştirilen

tvDEN ekranlarında Gazeteci Emin Aydın’ın sunduğu Baş Başa programının konuğu,

1960 yılından bu yana Aydın’da kahvaltılık ürünler denince akla ilk

Aydın'ın Efeler ilçesinde kum yüklü traktörün virajı

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

tvDEN ekranlarında yayınlanan Baş Başa programında, gazeteci Emin Aydın’ın konuğu

Aydın’da intihar ederek yaşamına son veren kadının cep telefonu mesajları, ölüm

Aydın'ın İncirliova ilçesi Erbeyli Mahallesi'nde hizmet veren Kocabahçe,

Aydın’da hasadı başlayan beyaz altın pamukta, üreticiler fiyat ve verimden

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, düzenlediği basın toplantısında son günlerde

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmete başlayan, Murat Doğan ve Kamil Koç’un

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği