"Onlar Baba ocağında değil, başkasının kucağında"

26 Haziran 2024, Çarşamba 06:23

     


İYİ Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık'ın partililerine yönelik yaptığı 'Baba ocağınıza dönün' çağrılarına, "Onlar kendileri baba ocağında değil, başkalarının kucağında" yanıtını verdi.

Efeler'de hizmet veren Kahve Bahane'de, İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı yönetimi ve ilçe Başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, meclis üyelerinin katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

 

Toplantıda konuşan İl Başkanı Ahmet Ertürk, partiden istifa edenler ile partileri ile alakası olmadığı halde sosyal medyada eleştirilerde bulunanlara cevap verdi. İYİ Parti'nin giderek güçlenmesinden dolayı yerelde ve genelde eleştiri odağı haline geldiğini belirten Başkan Ertürk, son yapılan 2 seçimi değerlendirdi. Ertürk, "2024 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinde mutfaktaki yangın iktidarı sendeletmiş, 2024 yerel seçimlerinde de seçmenimiz AKP hükümetine duyduğu öfkeyle mevcut konumdaki en güçlü gördüğü muhalefet partisi CHP'yi 1. parti yaparak tavrını göstermiştir. 2024 yerel seçimleri %70'lik oranla son 30 yılın katılım oranı en düşük olan yerel seçimi olmuştur. %22'lik bir kesimin sandığa gitmediği, 2 milyon 210 bin geçersiz oyun kullanıldığı seçimde hem iktidara hem muhalefete 'milli olun' manasında uyarıda bulunmuş, tabiri caizse aba altından sopa göstermiştir.

 

 

İYİ Parti olarak 2024 yerel seçimlerinde her ne kadar kazanamamış olsak da Kuşadası ilçemiz güzel bir başarı örneği sergilemiştir. ikisi Büyükşehir olmak üzere 9 meclis üyemiz partimizi temsil hakkı kazanmıştır. Ancak takip eden günlerde meclis üyeleri arasında çıkan uyuşmazlıklar, toplantılarda ortak karara varılamıyor olması birleştirici ve uzlaşmacı tavır sergilenmesi gereken ilçe başkanının taraflı davranarak objektifliğini yitirmesi ve kişiye bağımlı davranması, il teşkilatı ve Genel merkeze karşı tüzüğümüze aykırı davranışlar sergilemesi neticesinde görevden alınarak yerine, yerel seçimlerde partimizin Kuşadası belediye başkanı adayı Behçet Alp atanmıştır" diye konuştu.

 

 

 

Konuşmasının ardından sorulara da yanıt veren İl Başkanı Ahmet, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık'ın her platformda İYİ Partililere çağrıda bulunup, 'baba ocağınız MHP'ye dönün çağrısı yaptığı hatırlatılması üzerine, "Onların kendileri baba ocağında değil, başkasının kucağındalar. Biz kendilerinin geri dönmesini bekliyoruz. İYİ Parti olarak bizim kapılarımız her zaman açık, dileyen gelebilir" yanıtını verdi. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler