SON DAKİKA

Savaş’tan Çerçioğlu’na: Küçük işlerle uğraşma

28 Ağustos 2018, Salı 10:02

     


Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydınspor gündemi üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yüklendi. Savaş, “Küçük işlerle uğraşmamalıdır. Unvanına yakışır hareket etmelidir” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de sunduğu Baş Başa programına konuk oldu. Savaş, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik durumu, 24 Haziran seçim değerlendirmesi ve Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler çalışmaları ile Aydın’a yapılacak olan projeler hakkında konuştu. Aydın Serbest Bölgesi’nin kurulması ile ihracat rakamlarını 2023 hedefler kapsamında 5 milyar Dolar’a çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Milletvekili Savaş, Aydın’ın gündeminden düşmeyen jeotermal santralleri ve yatırım projeleri hakkında da bilgi verdi. Aydınspor ile ilgili gündemi de değerlendiren Savaş, Çerçioğlu’na küfredilmesini kınadığını belirterek “Büyükşehir Belediye Başkanı da küçük işlerle uğraşmamalı. Unvanına yakışır hareket etmelidir” dedi. Savaş’ın programda değindiği konulara dair söyledikleri şöyle;

“EXİMBANK İRİTBAT BÜROSU AYDIN’A DEĞER KATACAK”

Eximbank’ın 12’inci irtibat bürosu Aydın’da açıldı. Eximbank’ın irtibat bürosu ile Aydın’ın üretim, ihracat kapasitesi artacak, Aydın’a katma değer katılacak. İhracatçı firmalarımıza önerimiz sık sık yurt dışında fuarlara gitmeleridir. Teknoloji ağırlıklı fuarları yakından takip etmeleridir. Aydın’ın ihracat rakamları üretim ve taşıdığı değerler bakımından çok düşüktür. Aydın 740 milyon dolar ihracat rakamı Aydın’a yakışmıyor. Hedefimiz 5 milyon dolardır. Gökyüzü altındaki en güzel yeryüzünün muhteşem bir potansiyeli var.

“AYSER İÇİN ARAZİ KARARI VERİLECEK”

Aydın’ın ihracatına ve Aydın’a değer katacak olan Aydın Serbest Bölge (AYSER) projesi için önemli adımlar attık. Önümüzdeki hafta içerisinde belirlenen arazileri görüp karar verilecek. Bugün AYSER içerisinde yer almak için en az 30 firma sırada bekliyor. Burada firmalar kurumlar vergisinden muaf olacaklar. Üretilen ürünler, paketlenecek, dış pazarlara gidecek ve Aydın’a katma değer sağlayacak.

17 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ KAZANACAĞIZ

Aydın’ın büyümesi ve kalkınması için yerel yönetimler ile hükümet eş güdüm içerisinde olması gerekiyor. Birlikte yapılması gereken işler var. Projeler üretilmeli ve bu noktada hareket edilmeli. Ancak bugün bu Aydın’da sağlanamıyor. 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde biz bunu gerçekleştireceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Aydın'ın kalkınması gelişmesi büyümesi ve Türkiye'den daha fazla pay alması adına hareket etmiş olacağız. Son seçim sonuçlarına göre 12 ilçede biz birinci olduk. 2019 seçimlerinde de doğru ve halkın istediği adaylar ile seçime girersek kazanırız. Adaylarımız ortak akıl ve anketlelerle belirlenecek. Sandık başında seçmen oyunu kullandığında adayın Aydın’a ne kazandıracağını ve ne katacağını düşünerek oy verecek. Seçmenin kararı ile Aydın kazanacak.

“SEVDAMIZ AYDIN, DERDİMİZ AYDIN”

Yeni bir yönetim sistemi ile ülkemiz önümüzdeki dönemde Türkiye'de ve Aydın’dan çok önemli işler yapacaktır. Ankara'da 4 milletvekili ile birlikte Aydınımıza önemli kazanımları elde edeceğiz. Birlikte ve beraber hareket edeceğiz. Büyüyen güçlenen Türkiye'den daha fazla pay almak için mücadele edeceğiz. Sevdamız Aydın derdimiz Aydın’dır bunun için mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.

“DOĞAYA VE İNSANA ZARAR VEREN HER İŞLETMENİN TAKİPÇİSİYİM”

Yenilenebilir enerji kaynağı ile ilgili muhalefetin ciddi bir algı politikası var. Doğaya ve insana zarar verdiği üzerinden hareket ediliyor. Ben dersime çalıştım. Jeotermal ile ilgili gerekli bilgileri ediniyorum. Birçok gelişmiş ülke jeotermali kullanıyor. Geçtiğimiz ay firmalar ile bir araya geldik. Aydın’a yatırım yapan herkesin başımızın üzerinde yeri var. Çevreye ve insan sağlığına duyarlı olan bir kişi olarak, firmaların geçmişte ve şu anda mevzuata aykırı olan bir durumu söz konusu ise karşısında beni bulacaklarını söyledim. Jeotermali kötülemek için somut veriler ve bilgiler olması gerekiyor. TUİK rakamlarına göre baktığımızda ülke genelinde 2014’de her 100 bin erkekten 246’sında kanser vakası görülüyor. Bu ortalama Aydın’da 208. Her 100 bin kadında ise Türkiye’de 173 kanser vakası görülürken Aydın'da bu rakam 145’dir. Aydın ortalamanın altındadır. Verileri bilgileri iyi okumak gerekiyor. Aydın’da jeotermal tesisleri 2007’den sonra artış göstermeye başlamıştır. Aydın’a kazanç sağlayacak her yatırımın arkasında olduğumuz gibi sıkı da denetim içerisindeyiz. Muhalefetin elinden bu ekmeği alacağız.

“AYDINSPOR’UN YANINDAYIM”

Aydınımıza değer katan, zaman zaman heyecanlandıran veya hüzünlendiren Aydınspor’un yanındayım. Yönetim değiştiğinde beni aradılar ve tanışmak için gelmek istediler. Herkese kapımız açıktır. Geldiler tanıştık. Kendilerine şeffaf bir yönetim olmaları önerisinde bulundum. Harcamalarınız şeffaf olsun dedim. Kurallara aykırı bir işlem içerisinde olmamalarını söyledim. Aydın’ın olduğu gibi kendilerinin de bir su sorunu var. Bunu gündeme getirmek için bir eylem yapıyorlar ve orada küfür ediyorlar. Biz kadın, erkek veya çocuk; her kime yapılırsa yapılsın küfrü kabul etmiyoruz. Zaten olayın ardından kişi istifa etmiş. Bunlar olayın görünen tarafları nihayetinde Belediye Başkanı bu kentin Büyükşehir Belediye başkanıdır. Duygusal davranmaması gerekir. Karşı taraf hata yaptıysa çağırılır konuşulur, bir daha hata yapmaması için konuşulur yapılırsa gereği yapılır. Sonuç itibari ile Aydın’a değer katan bir kulüp ve futbolcular var. Büyükşehir Belediye Başkanı da küçük işlerle uğraşmamalı. Unvanına yakışır hareket etmelidir (AYŞE YILMAZ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler