SON DAKİKA

Akın kulüp yöneticileri ile buluştu

28 Mart 2019, Perşembe 17:08

     


Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu ziyaret etti. Ziyaretini ilçe başkanları da eşlik etti.

Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu (ASKF) Cumhur İttifakı MHP Efeler Belediye Başkanı Ümmet Akın, MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın ve AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı ziyaret etti. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde gerçekleşen ziyarette bilgi alışverişinde bulunuldu.

Aydın ASKF Başkanı Hasip Arıkan, "Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu genelde yaklaşık 70-80 bin kişilik camiayı temsil ediyor. Efeler'e baktığımızda da şu anda 57 kulüp ve bu 20 bin civarındadır. Kulüplerimiz ikinci bir öğretim yuvasıdır. Kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak amaç. Kulüplerimizin en önemli iki sıkıntısı var. Birincisi ekonomik sorunlar, ikincisi de tesisleşme sorunları. Bir amatör spor kulübünün yıllık masrafı 10 bin lira civarındadır. Altyapıda katılan her kategori için de bu rakam yukarı çıkmaktadır. Kulüpler gelir kaynağı oluşturmakta zorlanıyorlar. İlçe belediyelerimizin, amatör spor kulüplere destek olmaları gerekiyor. Bizim amatör kulüpler olarak esas paraya ihtiyacımız olduğu dönem Ağustos ayıdır. Sadece Adnan Menderes Stadı 1 Nolu ve 2 Nolu sahalarda bir sürü takım antrenman yapıyor, bir sahada 4'e 5'e bölünüyor. Amatör maçlarımız da burada oynanıyor. Salon sporlarında da aynı sorun var. Mimar Sinan Spor Salonu ve Atatürk Spor Salonu dışında salon yok. Eğer bugün 2 salonda da sıkıntı yaşanmadan hizmet veriliyorsa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli sayesindedir. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş bir proje açıkladı. Amatörlere müjde verdi. En az 6-7 sahayı kaplayan, tribünlerin altında da kulüplere ait odalar olan bir kompleks olacak. Bu bizler için velinimettir. Modern bir kapalı spor salonu müjdesini de verdi bunun da 5 bin kişilik olacağını söyledi. Bunu duyduğumda gerçekten heyecanlandım ve umutlandım." dedi.

MHP Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın da sorun ve düşünceleri dinledikten sonra projelerini paylaştı. Kulüp yöneticileri de Efeler'de tüm kulüplerin 1 ve 2 nolu sahalara hapsolduğunu, acil olarak semt sahası ve antrenman sahasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Efeler için projelerini anlatan Akın, "Biz insan odaklı belediye başkanlığı yapacağız. Sorunlarla ilgili projeleri direk hayata geçireceğiz. İşsizliklerle ilgili, meslek edindirmeyle ilgili projelerimiz olacak. Aydın'da otopark sorunu var. Bunu ortadan kaldıracağız ilk önce. İlk önce büyük sorunlarımızı çözeceğiz." dedi.

Amatörlere de seslenen Akın, "Bütün amatör spor kulüplerimiz 20 bin kapasiteli bir stadyum yapılması için, doğayla iç içe olacak bir alan yapılması için projelerimiz olacak. Bir kaç sahanın olduğu yanında da otellerin olduğu bir alan yaratacağız. Sporcunun kafasında yaşam konforuyla ilgili sorun varsa ne kadar para verirseniz verin top oynamıyor. Para da bazen çare olmuyor. Biz sporcular için de konforlu alanlar yaratacağız. Malzeme desteklemeleri, ulaşım desteklemelerini yapacağız. Amatör sporlar için yönetim kuracağız, direk onlarla muhatap olacaklar. Adnan Menderes Stadı'nı kaldırıp, oradaki alışveriş merkezi ile anlaşıp orayı da alıp millet bahçesi yapacağız. Alışveriş merkezine de şehir dışından yer vereceğiz. Altına otopark yapacağız. Ferah bir alan yaratacağız. Aydın'ın nefes alabileceği bir alan olacak. Stadı yıkıyorlar algısı oluşmasın lütfen, biz bunu yapmadan yeni sahaları sizin hizmetinize sunmuş olacağız Ayrıca Akademisyenlerle görüşüp, Gelecek nesilleri daha iyi yetiştirmek için adımlar atmak gerekiyor. Bunları yaptığımız zaman bunun meyvelerini 10 yıl sonra göreceğiz" dedi. (SPOR SERVİSİ)







 
Son Eklenen Haberler