Kavgada kurtarmaya çalıştığı ağabeyini öldürdü
3 Haziran 2021, Perşembe 12:31| Tweet | ||
|
||
Adana'nın Seyhan ilçesinde Abdulmurat Tataş’ın (43) yaralandığı, Zidan Gündüz'ün (22) ise yaşamını yitirdiği kavgada mermilerin, kardeşini kurtarmak isteyen Murat Gündüz’ün (20) silahından çıktığı saptandı. Soğan tarlasında barakada saklanan Murat Gündüz, tarım işçisi gibi bölgeye giden polis ekipleri tarafından yakalandı. Gündüz’ün sulama kanalına attığını söylediği tabancalar ise bulunamadı.
lay, 25 Mayıs günü saat 21.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde meydana geldi. Evinin balkonunda oturan Abdulmurat Tataş, motosikletle sokakta hız yapan Zidan Gündüz'ü yavaş gitmesi için uyarınca tartışma çıktı. Zidan Gündüz'ün kardeşi Murat Gündüz ile Tataş'ın arkadaşı Mehmet Halat'ın da olay yerine gelmesiyle tartışma, kavgaya dönüştü. Taraflar tabancalarla birbirlerine ateş etti. Zidan Gündüz başından, Tataş ise sırtından yaralandı.
AĞABEYİNİ VURUP KAÇTIĞI İDDİASI
İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılardan Abdulmurat Tataş Seyhan Devlet Hastanesi’ne, Zidan Gündüz ise özel hastaneye kaldırıldı. Zidan Gündüz, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.
OLAY SONRASI GELEN AKRABA, TABANCALARI KARDEŞE VERMİŞ
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından kaçan Murat Gündüz ile Mehmet Halat’ı yakalamak için çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, Zidan Gündüz'ün ölümüne, Abdulmurat Tataş'ın yaralanmasına neden olan kurşunların, Murat Gündüz’ün tabancasından çıktığını saptadı.
Olayın hemen ardından bölgeye gelen kardeşlerin akrabası Hakan Gündüz'ün, Zidan Gündüz'e ait olan tabancayı yerden alıp Murat Gündüz'e verdiği ve Gündüz'ün olay yerinde iz bırakmamak için tabancalarla kaçtığı belirlendi.
Polis, düzenlenen operasyonla Mehmet Halat ile Hakan Gündüz’ü yakalayıp, gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 2 şüpheli, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
TARIM İŞÇİSİ GİBİ TARLAYA GİDEN POLİS, ŞÜPHELİYİ YAKALADI
Murat Gündüz’ün yakalanması için Cinayet Büro bünyesinde özel ekip kuruldu. Özel ekip, Murat Gündüz’ün, merkez Sarıçam ilçesi İncirlik Cumhuriyet Mahallesi yakınlarındaki soğan tarlasında bulunan barakada gizlendiğini belirledi. Tarım işçisi gibi tarlaya giden ekip, Gündüz’ü yakaladı.
TABANCALAR BULUNAMADI
Emniyete götürülen Gündüz'ün ifadesinde tabancayla ateş ettiğini kabul ettiği, ancak cinayeti reddettiği, kavgada kullanılan tabancaları merkez Yüreğir ilçesindeki sulama kanalına attığını öne sürdüğü öğrenildi. Su altı polislerinin yaptığı aramalarda silahlar bulunamadı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Murat Gündüz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (DHA)

fiyatlar ve düşen alım gücü oldu. Tezgâhlarda sebze ve meyve

Altın fiyatları, küresel gerilimlerin artmasıyla birlikte yeniden yükseliş

Türkiye genelinde bazı belediyelerin 65 yaş üstü vatandaşlara tanınan

1–7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla Aydın Valiliği önünde düzenlenen

Aydın’ın Efeler ilçesinin en kalabalık mahallelerinden Adnan Menderes

Koçarlı Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumu sert tartışmalara sahne

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kemer Mahallesi’nde yalnız yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesinde görev yapan aile hekimi uzmanı Dr. Süleyman

Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın’a kazandırılan 15’i yeni, 1’i

Aydın’da 30 yıla yaklaşan esnaflık deneyimine sahip manav Turhan Vedat Terim,

Uluslararası çalışmalar, 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yaklaşık

Ramazan ayının vazgeçilmez geleneklerinden biri olan davul geleneği, Aydın’ın

Aydın’da sarı-lacivert sevdanın en güçlü temsilcisi olan Aydın

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte geleneksel tatlılardan güllaca ilgi yeniden

Emekliliğin ardından yeniden tezgâh başına geçen 45 yaşındaki ayakkabı

Aydın’da yapılan sokak röportajında vatandaşlara, “Y kuşağının IQ’su

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerine “Aydın bir öğrenci

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı

Ramazan ayının ilk gününde Efeler ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda

Aydın’ın Köşk ilçesinde yapımı süren çevre bağlantı

Yeni nesil kıraathane konseptiyle tasarlanan mekân, şehrin sosyal yaşamına modern

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden

Aydın’da gelinlik üretimi yapan bir işletme sahibi, 2026 gelinlik modellerinde

Ramazan ayında uzun süren açlığın ardından yapılan en büyük

Aydın Merkez’de faaliyet gösteren Garaj 09 Oto Kuaför’ün

Aydın’da yaşayan 72 yaşındaki maket ustası İsmail Erzurumluoğlu, yarım asrı

Erzincan Barosu avukatlarından Av. Tolga Aydemir, Aydın’ın kanayan yarası haline

tvDEN ekranlarında Hazal Bayık’ın sunduğu Sağlık Vakti programının konuğu, Türkiye

tvDEN ekranlarında Hazal Bayık’ın sunduğu Sağlık Vakti programına konuk olan

Aydın’da uzun yıllardır kırtasiye ve şemsiye satışı yapan esnaf Fatih Aydemir,

Aydın Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda yerini alan Ser-Sed Römork, hem üretim

Aydın’ın İncirliova ilçesi Acarlar Mahallesi’nde 17 yıldır havut

Aydın’ın önemli tarım makineleri firmalarından Tuğra Tarım, 13. Uluslararası

Aydın’ın kalbinde yer alan ve yaklaşık 100 yıllık geçmişiyle kentin hafızasını

Aydın Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda yerini alan Aydın Enginar Kooperatifi,

Aydın’da tarım ve hayvancılık sektörünün en önemli buluşmalarından









