SON DAKİKA

Kazdıkları kuyuda mahsur kaldılar: 6 yaralı, 1 ölü

19 Nisan 2019, Cuma 10:49

     


Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri kuyuda mahsur kalan defineciler, kurtarıldı. Kurtarılan 7 defineciden 1'i hastanede hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, kuyuya inen definecilerin arkadaşları olduğunu öne sürülen ve çevrede gözetleme yaptığı belirlenen 4 kişiyi gözaltına aldı.

Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri kuyuda dün saat 20.00'de mahsur kalan defineciler yaklaşık 13 saat süren çalışmalar sonucunda kurtarıldı. Adem Makara'nın kurtarılmasıyla birlikte arama çalışmaları sonlandırıldı.
Define aramak için girdikleri kuyudan kurtularılan definecilerin; Günay Kırbaş (46), Mümin Sarıdoğan (60) ve oğlu Halil Sarıdaoğan (39), Ömer Kocaekşi (35), Recep Er'in (58), Adem Makara (45) olduğu öğrenildi. Hastaneye kaldırılan definecilerden Mümin Sarıdoğan'ın oğlu olan Halil Sarıdoğan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Yetkililer, kuyuda metan gazının yanı sıra jeneratörden sızan karbonmonoksit gazının etkili olduğunu belirtti.
4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada olayla ilgili bölgede araştırma yapan jandarma ekipleri, kuyuya inen definecilerin arkadaşları olduğunu öne sürülen ve çevrede gözetleme yaptığı belirlenen 4 kişiyi gözaltına aldı. (DHA)

 







 
Son Eklenen Haberler