7 kadın ve bir çocuğu öldürdüğünü itiraf etti
26 Nisan 2019, Cuma 11:34| Tweet | ||
|
||
Güney Kıbrıs'ta Rum Milli Muhafız Ordusu'nda (RMMO) görevli 38 yaşındaki Teğmen Nikos Metaxas, 7 kadın ve bir çocuğu öldürdüğünü itiraf etti.
Rum yetkilileri, gazetecilere yaptığı açıklamada; Rum subayın cinayetleri itiraf ederek, 7 kadının da cesedinin olduğu yerleri söylediğini; belirtilen noktalarda cesetlere ulaşıldığını duyurdu.
Metaxas, polise verdiği ilk ifadesinde, "Kadınları boğdukça kendimi güzel hissettim, tekrar yaptım" demişti. Rum medyası, 'seri kadın katilinin', soruşturması ilerledikçe cinayet sayısının artabileceğini de yazdı.
Seri cinayetler, Rum Teğmen Nikos Metaxas'ın, 35 yaşındaki Marry Rose ve 6 yaşındaki kızı Sierra Graze Seucalius'un katili olduğunun anlaşılması ile ortaya çıkmıştı.
KURBANLARINI SAHTE HESAPLA BULDU
Metaxas, kurbanlarını sahte isimle açtığı sosyal medya hesabı üzerinden buluyordu. Kadınlara asker olduğunu söylemeyen Metaxas, kendisini amatör fotoğrafçı olarak tanıtıyordu. Rum subay, kurbanlarının önce fotoğraflarını çekiyor, sonra onların güvenini kazanmaya çalışıyordu.
SERİ CİNAYETLER TEK TEK ORTAYA ÇIKTI
Seri cinayetler, 15 Nisan pazartesi günü Mitsero köyünde bulunan eski maden ocağında saat 15:00 sularında bölgeyi gezen iki turist tarafından çürümüş bir kadın cesedinin bulunmasıyla ortaya çıkmıştı. Cesedin, Mayıs 2018 tarihinde RMMO subayının evinde temizlikçi olarak çalışan ve kaybolduğu açıklanan Filipin uyruklu Marry Rose'a ait olduğu belirlenmiş; bunun üzerine daha önce gözaltına alınan ve serbest bırakılan subay yeniden sorguya alınmıştı. RMMO subayı, sorgusu sırasında kadını ve çocuğunu öldürdüğünü itiraf etmişti.
Eşinden ayrı yaşayan ve iki çocuk babası olan Rum Subay Nikos Metaxas, 4 Mayıs 2018'de önce birlikte olduğu kadını, sonrasında ise olayı gören 6 yaşındaki kızını öldürdüğünü itiraf etmişti. Metaxas'ın ifadelerinden yola çıkan polis, 6 yaşındaki çocuğun cesedini bulmak için Mitsero köyünde terk edilmiş maden ocağında arama başlatmış; bu sırada bir kadın cesedi daha bulmuştu.
Polis ve RMMO subaylarının gözetiminde konuşan Metaxas, başka kadınları da öldürdüğünü itiraf etmiş; maden ocağında bulunan cesedin Filipinli Arian Palanos Lozano'ya ait olduğunu söylemişti. Olay yerindeki ifadesinde Lozona ile Temmuz 2018'de internet aracılığıyla tanıştığını söyleyen Rum subay, "Lozano ile daha sonra birlikte olduğunu, bu sırada kadını boğduğunu" demişti. Lozano'yu boğduktan sonra ellerini ve ayaklarını bağladığını söyleyen Mataxas, kadının cesedini, önceki kurbanları gibi maden ocağındaki göle attığını belirtmişti. (DHA)

Aydın’ın Efeler ilçesinde serinlemek için sulama kanalına giren

Aydın’ın Karacasu ilçesi Esençay Mahallesi’nde bulunan Aydın

Aydın’ın Karacasu ilçesinde bulunan Şeyh Kemal Türbesi ve tekkesi,

Aydın’ın Didim ilçesinde turizm sezonunun en yoğun günlerinin yaşandığı

Aydın kira fiyatları 2026 yılında ne kadar oldu? HB Gayrimenkul sahibi Hakan Bahçıvanlar,

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alattin Durmaz, sosyal

Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde tarım arazilerindeki sulama yöntemi

Aydın’ın Karacasu ilçesinde yaklaşık 250-300 yıllık olduğu tahmin edilen

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kızılcaköy Mahallesi’nde düğün

Okulların açılmasına kısa bir süre kala veliler okul alışverişi için

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında Bozdoğan’ı

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Bit Pazarı, hayalini gerçekleştirmek

Aydın’ın Efeler ilçesinde her cumartesi kurulan Bit Pazarı, uygun fiyatlı

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısında kamulaştırma,

YENİ Parti Aydın İl Başkanlığı’nın yeni hizmet binası düzenlenen törenle

Tuğba Kuruyemiş, Türkiye genelindeki büyümesini sürdürerek

Günlük yaşamda başkalarını memnun etme isteği, kişinin kendi ihtiyaçlarını

Aydın’da faaliyet gösteren Zihni Sadegönül Motorlu Araçlar,

Akaryakıt fiyatlarındaki artış vatandaşın bütçesini zorlamaya devam ediyor.

Aydın’ın Kuşadası ve Söke ilçelerinde evlerini tadilat ettirmek

Aydın’ın Söke ilçesinde geçmişten günümüze

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Meclis kürsüsünde esnaf

Aydın'da yaz aylarının gelmesi ve düğün sezonunun başlamasıyla birlikte

Aydın'da yaşayan Karacasulu Servet Köse, muhasebe mezunu olmasına rağmen

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve önceki dönem

tvDEN ekranlarında yayınlanan “Gündem Özel” programının konuğu

YENİ Parti Aydın Kurucu İl Başkanı Hikmet Saatçı, kurucu yönetim kuruluyla

Son dönemde yasa dışı bahis, dolandırıcılık ve kara para aklama soruşturmalarında

Aydın İki Teker Spor Kulübü Başkanı ve antrenörü Abdullah Yıldırım,

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aydın'daki Tralleis Antik

Türk Tarih Kurumu (TTK), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS)

Aydın'ın Çine ilçesinde çalınan motosiklet JASAT ekiplerinin

İzmir'in Ödemiş ilçesinde eski sevgilisi Fatma Kara'yı (27) sokak

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamların ardından bu kez sevindiren haber geldi.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin hızlı










