SON DAKİKA

MOSB’un projesini Türkiye’ye örnek gösterdi

4 Aralık 2018, Salı 19:53

     


Manisa’da Organize Sanayi Bölgesi tarafından kurulan ve engelli 45 gencin fabrikalara üretim yaptığı Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, son 15 yılda 380 bin engellinin istihdamına aracılık ettiklerini belirterek, ZEKİ Yaşam Merkezi Projesi’nin de Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Türkiye'nin önde gelen sanayi merkezlerinden Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) hayata geçirilen Zihinsel Engelliler Korumalı İş Yeri (ZEKİ) ve Yaşam Merkezi engelli 45 gencin iş yaşamına katılmasını sağladı. Manisa OSB’de fabrikaları bulunan 5 firma ZEKİ’de de atölye açarak, engellileri istihdam etmeye başladı. Her gün sabah işlerine gelen engelli gençler, firma temsilcileriyle birlikte çalışırken, kendi paralarını kazanmanın mutluluğunu yaşadı. Türkiye’de örneği bulunmayan proje uluslararası ödüller de kazanırken, Çalışma ve İş Kurumu’nun da ilgisini çekti. İstihdam Fuarı açılışına katılmak için Manisa’ya gelen Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, ZEKİ Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. MOSB Bölge Müdürü Funda Karaboğan tarafından karşılanan Genel Müdür Uzunkaya, merkezde atölye açan 5 işyerinde çalışan engelli gençlerle buluştu. Toplam 45 gencin çalıştığı atölyeleri tek tek gezen Uzunkaya, merkez hakkında Bölge Müdürü Uzunkaya’dan bilgi aldı.

Ziyaretinin ardından konuşan Genel Müdür Uzunkaya, Manisa’nın işgücü piyasasında Türkiye’nin parlayan yıldızlarından biri olduğunu söyledi. Genel Müdür Cafer Uzunkaya, “Korumalı işyeri dediğimiz zihinsel engel taşıyan arkadaşlarımızla ilgili korumalı işyeri statüsünde Türkiye’de 5 projenin 4’ünün Manisa’da olduğunu görüyoruz. Bu işe önderlik yapan Manisa OSB’yi gönülden kutluyoruz. Bu projenin önemli bir paydaşı olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz. Bu insanların neleri başardığını, neleri birlikte yürüttüğümüzü görme imkanı bulduk. Arkadaşlarımız üretmekten, çalışmaktan, emeklilerin karşılığında bir şeyleri başarıyor olmaktan son derece mutlu. Biz bu konuda Manisa örneğini Türkiye örneğine dönüştürmemiz gerekir” diye konuştu.

Engellilerin iş yaşamına katılması noktasında Türkiye’nin büyük mesafe aldığını dile getiren Cafer Uzunkaya, “Son 15 yılda 380 bin 384 engellinin istihdamına aracılık yaptık. Ama bu tür projelerin anlamı çok daha büyük. Bu projenin her geçen gün ülkemiz genelinde yeni başlangıçlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. (İLKER KILIÇASLAN)







 
Son Eklenen Haberler