SON DAKİKA

İlk ders zilini Vali Aksoy çaldı

6 Eylül 2021, Pazartesi 18:34

     


Aydın’da başlayan 2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminin ilk ders zilini Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, İncirliova ilçesi Osmanbükü Ekrem Çiftçi İlkokulu'ndan çaldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Pandemi salgını nedeniyle yaklaşık 1 buçuk yıldır uzak olarak eğitimlere, ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da da yüz yüze olarak başlandı. Vali Hüseyin Aksoy tarafından çalınan ilk ders zili ile birlikte öğrenciler de yeniden sınıflarına kavuşmanın heyecanını yaşadı. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte Aydın genelinde de 853 okul ve 9 bin 751 derslikte 177 bin 490 öğrenci ile 14 bin 536 öğretmen ders başı yaptı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde İncirliova ilçesi Osmanbükü Ekrem Çiftçi İlkokulu'nda 2021-2022 yılı eğitim sezonu açılış töreni gerçekleştirildi. Törene katılan ve ilk ders zilini çalan Vali Aksoy, “Hepimizin bildiği üzere pandemi sebebiyle yaklaşık bir buçuk yıldır çocuklarımız yüz yüze eğitimden uzak bir şekilde uzaktan eğitim almak suretiyle eğitimlerini sürdürmeye çalıştılar. Bugün itibariyle tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de yüz yüze eğitim konusunda 853 okulumuzda eğitimi başlatmış bulunuyoruz. Eğitimin aksamadan sürdürülebilmesi bizlere bağlı. Bizim kurallara ne derece uyum sağladığımıza bağlı. Bu bakımdan eğitimin düzenli bir şekilde sürdürülebilmesi ve kesintiye uğramaması için konan kurallara toplumun bütün kesimlerinin büyük bir titizlikle uyması büyük önem taşımaktadır. Maske, mesafe ve hijyen koşulları olmazsa olmazımız” dedi.

“BİZLERİ REHAVETE SÜRÜKLEMEMELİ”

Koronavirüs salgının önlenebilmesi için bütün kişi ve kurumların kurallara büyük bir hassasiyetle uyması gerektiğini dikkat çeken Aksoy, “Okullarımızın açık kalması konusundaki isteğimizi destekleyecek en önemli hususların başında hijyen geliyor. Diğer bir önemli husus da özellikle aşılama konusu. Sırası gelen bütün insanlarımızın aşılarını yaptırması koronavirüs ile mücadelede en etkili yöntemlerden birisi. Sağlık Bakanlığı verilerine baktığımızda aşılanma oranında Türkiye'deki en iyi 8. il konumundayız. Daha da iyi olmak için bütün arkadaşlarımız başta sağlık teşkilatımız olmak üzere yoğun bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Hedefimiz öngörülen bütün yaş gruplarındaki insanların aşılarının yapılmış olması ve bunun sağlanması. Yine Sağlık Bakanlığımızca açıklanan yüz bin kişide görülen vaka sayısında son haftalarda Aydın, Türkiye'nin en iyi ili konumuna gelmiş ve bu konumunu korumuştur. Tabi bu bizleri rehavete sürüklememeli. Bizlerde de son haftalarda rakamlarda bir takım yükseliş olmakla birlikte yine Türkiye'nin en iyi olma durumumuzu muhafaza etmekteyiz. Bu da Aydın ili olarak bu konudaki hassasiyetimizin ve kurumlarımızın bu konudaki gayretlerinin sonucu ama temennimiz en iyiyi yakalamak ve eğitim öğretimde herhangi bir aksaklık oluşturmamak adına bu çalışmalarımızı ortaya koymaktır” ifadelerini kullandı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumu ile birlikte ilk derse de eşlik etti. Başlayan 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında birinci dönem, 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler