SON DAKİKA

İngilizce bilen kaç kişiyiz?

10 Kasım 2018, Cumartesi 15:38

     


İngilizce Eğitim Uzmanı Elvan Hıdır, "İngilizce bu güne kadar sadece öğretildi fakat İngilizce öğrenmek isteyenler hiçbir zaman İngilizce korkusunu yenemedi" dedi.

"Bir kare düşünün okuma yazma konuşma olsun işte tam bu karede dil kapsamlıdır" diye konuşan Uzman Hıdır, Sokağa çıkıp hanginiz İngilizce biliyorsunuz? diye sorduğumuzda bir çok insanın biliyorum demesine rağmen konuşan insan sayısının çok az olduğuna vurgu yaptı.

"ANLIYORUM AMA KONUŞAMIYORUM"

Anlıyorum ama konuşamıyorum sorunundan bahsetmenin doğru olduğunu savunan Eğitim Uzmanı Hıdır, dil bilgisi kurallarını öğrenerek İngilizce konuşmanın imkansız olduğunu dile getirdi. İngilizce eğitimini bireylerin küçük yaştan itibaren alması gerektiğini savunan Hıdır şöyle devam etti: "Biz eğitmen olarak çocuklarımıza İngilizce konuşma eğitimi vermeye başlıyoruz, çocuklar etrafı gözlemleyip dinledikten sonra konuşmaya başlıyor, lisan öğrenmek kolay değil süreklilik ister, bizde bu yüzden dil okullarında öğrenci sayısını az tutmaya çalışıyoruz. Okullarda İngilizce iletişim kurmaları için nasıl çocuklar Türkçe konuşmasını öğrendiyse İngilizceyi'de rahat ve kolay bir şekilde öğrenebiliyorlar" dedi.

"Kişi gördüğü bir nesneyi veya eylemi hafızasına kaydediyor daha sonra kelimeyi İngilizce olarak hafızasına kaydediyor cümleler kurmaya başlıyor" diye konuşan Hıdır, İngilizce öğrenmenin ezber olmadan anlayarak kolaylaşacağını, söyledi.

MÜHİM OLAN İLETİŞİM KURMAK

Eğitim Uzmanı Hıdır, "İnsanın yabancı bir dili öğrenmeden önce kelimeleri öğrenerek iletişim kurmaları gerektiğini" söyledi. Derslerde hata yapmanın önemli olmadığını savunan Hıdır, şunları söyledi: "Mühim olan iletişim kurmaktır, kelime kelime çok uzun cümleler kurmaya gerek yok. 8 yıl boyunca eğitim alan öğrenciler konuşamıyor demek ki bir sıkıntı var sistemde. Günlük hayatımızda kullandığımız her şey neredeyse İngilizce ve İngilizce öğrenmek gerekli diye düşünüyorum" dedi.

Yabancı dizi izleyerek de kelime dağarcığımızı geliştirebilmenin mümkün olduğunu söyleyen Hıdır, "sözcük yakalayıp, İngilizce konuşamam korkusunu yenmeliyiz. Öğrenci istediği gibi hata yapma hakkına sahip önemli olan hatayı telafi etmek öğretmenin görevidir" dedi. (ÖZLEM YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler