Aydın’da fidanlar toprakla buluştu

11 Kasım 2025, Salı 17:52

     


Aydın’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında kent genelinde 17 farklı noktada eş zamanlı fidan dikim etkinliği düzenlendi. Efeler ilçesine bağlı Ovaeymir Mahallesi’nde gerçekleştirilen ana programa ise yoğun katılım oldu.

Törene Aydın Valisi Yakup Canbolat, Orman Genel Müdür Yardımcısı Adnan Güler, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, İl Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Temiz ile birlikte çok sayıda kurum temsilcisi, sivil toplum örgütü üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program kapsamında, protokol üyeleri ve katılımcılar fidanlarını toprakla buluşturdu. Etkinlikte özellikle öğrenci gruplarının çevre bilinci vurgusu ve heyecanı dikkat çekti.

Aydın, Milli Ağaçlandırma Günü’nde bir kez daha “geleceğe nefes” oldu.

 

 

Aydın Valisi Yakup Canbolat, konuşmasında orman yangınlarına karşı toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Orman yangınlarımızın bir daha yaşanmaması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir” dedi.

 

Çocuklardan Doğaya Dair Umut Mesajı

Etkinliğin en dikkat çeken yanı, çok sayıda ilkokul ve ortaokul öğrencisinin öğretmen ve velileriyle birlikte katılmasıydı. Fidanlarını büyük bir heyecanla diken öğrenciler, duygularını paylaşırken doğaya karşı sorumluluk bilincini de ortaya koydu.

Hacı Lütfiye Atay Ortaokulu’ndan gelen öğrenciler, fidan dikmenin kendileri için hem mutluluk hem de anlam taşıdığını ifade etti. Aybüke Zeyrek, buraya geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyerek, fidan dikmenin güzel bir duygu olduğuna dikkat çekti. Aynı okuldan Hümeyra ise, etkinliğin kendilerini doğa ile buluşturduğunu belirtti.

Bir başka öğrenci olan Alpay Altunsoy, doğanın korunması gerekliliğine değinerek, “Bugün burada olmak güzel bir his. Bu ormanın gelecekte daha iyi bir hale gelmesini, büyümesini istiyoruz” sözleriyle duygularını aktardı.

Emirhan Aydemir ise fidan dikmenin yalnızca fiziksel bir faaliyet değil, gelecek nesillere karşı bir sorumluluk olduğunun altını çizdi. Ağaçların bazen yok edildiğini, kendilerinin ise yeniden yeşertmek için çaba verdiğini belirterek, “Ağaç dikmek beni rahatlatıyor, içimi ferahlatıyor” dedi.

Buğlem Bilgen, etkinliği eğlenceli bulduğunu, doğaya katkı sağlamanın mutluluk verdiğini ve fidan dikmeyi de öğrendiğini söyledi.

 

 

 

Üniversite Kadrosundan Destek: “Her Ağaç Bir Hayattır”

Etkinliğe katılım gösteren Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi personelleri de doğa için oradaydı. Fakülte çalışanlarından Belgin Akcan “Ağaç her yerde olmalı; çünkü ağaç hayat demek.” Sevil Avcı ise, herkesin bu tür çalışmalara dahil olmasının önemine değinerek, “Bugün dikilen her ağaç bir hayat demektir. Yapılan bu katkının Türkiye’nin dört bir yanında sürmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Fakülte Yönetiminden Sürdürülebilirlik Vurgusu

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sultan Keleş ise etkinliğin umut verici olduğuna dikkat çekerek, öğrenciler ve akademik-idari kadroyla birlikte doğaya katkı sunmanın kendileri için memnuniyet verici olduğunu belirtti. Keleş, konuşmasında,

“Bu tür faaliyetlerin devam etmesi çevresel duyarlılığın güçlenmesi adına son derece önemli. Küçük de olsa bu sürece katkı sağlayabilmek bizim için mutluluk verici.” sözlerine yer verdi.

 

Umut Yeşerdi, Mesaj Bırakıldı

Etkinlikte toprakla buluşan her fidan, katılımcıların söylediği gibi yalnızca bir bitki değil, geleceğe bırakılan bir anı, bir nefes ve bir sorumluluk simgesi oldu.

Aydın, bu yıl da Milli Ağaçlandırma Günü’nde doğaya güçlü bir mesaj verdi:

“Gelecek, bugün dikilen fidanda saklıdır.” 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler