SON DAKİKA

Aydın’da 67 bin öğrencinin hasreti sona erdi

12 Ekim 2020, Pazartesi 15:50

     


Okullarda yüz yüze eğitimin ikinci aşaması başladı. Bu kapsamda, ilkokul, ortaokul, lise ve özel eğitim kurumlarında 66 bin 990 öğrenci daha eğitime başladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan takvim ile 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitimle başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılı, yüz yüze eğitimi seyreltilmiş uygulamalarla 21 Eylül’de anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarla başlamıştı. 12 Ekim tarihinden itibaren ise ikinci aşamaya geçildi ve ilkokullarda 2, 3 ve 4. sınıflar ile ortaokullarda 8 ve liselerde 12. sınıflarda da yüz yüze eğitim başladı.

7 AY SONRA TEKRAR SINIFLARINA KAVUŞTULAR

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz Mart ayından buyana okullarından uzak kalan öğrenciler, ikinci aşama uygulaması ile okullarıyla buluştu. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş tarafından okullarında karşılanan öğrenciler, okullarına kavuşmanın heyecanını yaşarken, koronavirüse karşı da sıkı önlemler alındı. Aydın il genelinde ilkokullarda 41 bin 401, ortaokullarda 13 bin 571 öğrenci, liselerde 16 ders (2 gün, 8+8) saati ile 10 bin 667 öğrenci ve özel eğitim okullarımızdaki bin 351 özel öğrencinin yüz yüze eğitime başladığını belirten Aydın İl Milli eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Efeler Örsdemir Balkan Ortaokulu’nda öğrencileri karşılayan Okumuş, öğrenci mevcuduna göre sınıf mevcutlarının iki gruba ayrılarak yüz yüze eğitimin ikinci aşamasına başlandığını ve öğrencilerin de önlemlere riayet etmesini istedi. Öğrenciler, İstiklâl Marşı’nın okunmasında sonra sınıflarına geçtiler.

“VELİNİN YAZILI ONAYI ALINACAK”

Efeler Kardeşköy Ortaokulu ve Kardeşköy İlkokulu’nda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Müdür Okumuş, “12 Ekim’den itibaren başlayan yüz yüze eğitimde her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak. Okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında ise haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak. Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde il hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe millî eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek. Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilkokulların tamamında dersler yüz yüze eğitimle verilecek. Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, uzaktan eğitimlerde bir ders süresi 30 dakika olarak planlanacak, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimlerince alınacak. Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak ancak velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenci uzaktan eğitimle derslerine devam ederek devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacak” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler