SON DAKİKA

Aydın'da öğrenciler atık su borularından periskop yaptı

30 Nisan 2019, Salı 22:37

     


Aydın'da ortaokul öğrencileri atık su borularından periskop yaptı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Efeler ilçesindeki "STEM Bilim Şenliği" düzenlenen törenle açıldı.

Halk oyunları ve mehter gösterisinin yapıldığı şenlikte, il genelinde çeşitli okullardan katılan öğrenciler projelerini sergiledi.

Özel bir kolejde okuyan ortaokul öğrencilerinin atık su borularından mercek kullanılmadan aynayla yaptığı periskop ise dikkati çekti.

Burada konuşma yapan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, STEM projesinin dünya ülkelerinde uygulandığını söyledi.

Köşger, "STEM dediğimiz proje, bilimin, fenin, matematiğin, mühendisliğin ve teknolojinin hepsini bir arada sadece bir malumat olarak değil, bilgiyi ezberleyerek, kafanıza doldurarak değil, bilgiyi faydalı hale getirmeyi hedefliyor. STEM bunu uygulamak için ortaya konulmuş bir şey." dedi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş da "STEM eğitimi, hem disiplinler arası hem de disiplinler içinde iş birliği yaparak derslerin birbirine entegre edilmesini sağlamaktadır. Ayrıca öğrencileri bilgiyi temel alan bir ekonomi için hazırlamaktadır." diye konuştu.

Atık su borularından arkadaşlarıyla birlikte periskop yapan ortaokul öğrencisi Batuhan Üzeyiroğlu ise "Periskopu iki dirsek boru ve bir düz borudan yaptık. Dirseklerden keserek içine ayna yapıştırdık. Sonra bu parçaları birleştirdik. Birinci ayna gelen ışıkları 90 derece kırarak ikinci aynaya iletiyor. İkinci ayna da gelen ışıkları 90 derece kırarak, yatay bir şekilde göze iletiyor." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin yaptığı projelerin günlük hayatta da kullanıldığına dikkati çeken Fen Bilgisi Öğretmeni Onur Erçetin da "Yapmış olduğumuz bu periskop, gündelik hayattaki ile aynı mantığı içermektedir. Gündelik hayatta yakınlaştırmak için mercek kullanılmış, öğrencilerimiz mercek yerine ayna kullandı. Burada öğrencilerimiz aynı zamanda atık su borularını ve geri dönüşüm malzemelerini kullandı." dedi. (AA) 







 
Son Eklenen Haberler