SON DAKİKA

Ekonomi Üniversitesi'ne 1736 yeni öğrenci katıldı

31 Ağustos 2018, Cuma 17:21

     


İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) girişimleriyle 17 yıl önce kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 1736 yeni öğrencisine kapılarını açtı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, İEÜ lisans kontenjanında 1109, önlisansta da 627 öğrenciyi bünyesine kattı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, üniversitenin bilimi, evrensel değerlerde ön sıralara çıkartma hedefiyle eğitim verdiğini, yeni 1736 öğrencisiyle de geleceği birlikte şekillendireceklerini belirtti. Üniversitenin 8131 öğrenciye ev sahipliği yaptığını, yeni öğrencilerine "Hoş geldiniz" dediklerini kaydeden

Özgener, öğrencilerin her konu hakkında tartışabilen, sorgulayabilen, fikir üreten, sadece meslek sahibi değil, hayata yönelik bir vizyon ve duruş geliştirmiş bireyler olarak mezun olacağını vurguladı. Özgener, "İzmir Ticaret Odası'nın girişimleriyle İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulan üniversitemiz, bilimi, evrensel değerlerde ön sıralara çıkartan bir yapı içerisinde gençlerimize bir eğitim yuvası oldu.  İzmir'in ilk vakıf üniversitesi olarak cesaretle attığımız her adımda gençlerimizin enerjisiyle birlikte yol alıyoruz" dedi.

'YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR'

8 fakültede 35 bölümde lisans, 3 meslek yüksekokulunda 29 önlisans programında eğitim gerçekleştirdiklerini ifade eden Özgener, şunları söyledi:

"Hayallerinin peşinden giden gençlerimize ev sahipliği yapacağımız için mutluyuz. Gençlerimiz, burada sadece meslek sahibi olmayacak. Demokrasiye inan, yenilikçi ve girişimci bireyler olarak ülkemiz ve insanlık için önemli işler yapacak ve yarının liderleri olarak mezun olacaklar. Üniversitemiz, öğrencilerimizin hayallerine giden yolda onlara eşlik edecek." (DHA)







 
Son Eklenen Haberler